Ştefan Mandachi a donat laptopuri la Aşezământul „Sf. Ierarh Leontie”

24 de laptopuri au ajuns marţi la Aşezământul de copii Rădăuţi („Sf. Ierarh Leontie”) pentru ca elevii să aibă acces la educaţia online. Copilaşii pe care i-am întâlnit sunt fie orfani, fie abandonaţi, fie provin din familii în care au fost abuzaţi. În orice caz, nişte suflete neprihănite care n-au avut şansa unei familii normale, a transmis antreprenorul Ştefan Mandachi.

Într-o postare pe Facebook, el a povestit că a ajuns la aşezământul rădăuţean datorită părintelui Iustin, „care-mi scrie de două luni de zile cu îndârjire despre aceşti copii şi despre nevoile lor”.

„Părintele Iustin a făcut o treabă monumentală aici: a reuşit împreună cu părintele stareţ de la Mănăstirea Bogdana (tot Iustin) să ofere o viaţă fericită şi cât de cât normală copiilor. Am stat o oră cu ei şi toţi se simţeau ca «acasă»”.

Potrivit lui Ştefan Mandachi, Aşezământul de copii „Sf. Ierarh Leontie” „are nevoie de susţinerea noastră”, el făgăduind că va reveni („voi face o licitaţie cu desene la hotelul meu şi vom dona veniturile”).

Totodată, el a apreciat deschiderea Arhiepiscopiei sub conducerea ÎPS Calinic: „Echipa sa e pusă pe fapte. Mi-au propus proiecte în comun: donaţii de sânge, biblioteci etc. şi le vom face. Campania «1cm de fapte, nu vorbe» merge mai departe. Iată exemplul de mai sus. În curând vom începe «1cm de spital». Tot la Rădăuţi”.

Ştefan Mandachi a arătat că nu trebuie nimeni să se mire că face acte caritabile. Are o fundaţie umanitară, „Jeni Mandachi”, în memoria mamei sale, „care a dat de pomană toată viaţa şi hrănea cu mâna ei sute de câini (le căra şi descărca apă şi mâncare)”. Dulciurile pentru copiii de la Rădăuţi au fost oferite de Fundaţia „Jeni Mandachi”. (D.L.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI