APIA a început plata ajutorului de stat pentru culturile afectate de secetă

Agenţia de Plăţi şi intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început să plătească ajutorul de stat pentru culturile înfiinţate în toamna anului 2019, afectate de secetă. Primele plăţi au fost făcute marţi.

APIA îi informează pe fermieri că a efectuat verificarea cererilor de sprijin depuse până pe 15 septembrie. Este vorba despre Schema de ajutor de stat care se referă la producătorii agricoli cu culturi înfiinţate în toamna anului 2019 şi ulterior afectate de seceta pedologică.

Astfel, în urma verificărilor au fost declarate eligibile 28.081 de cereri de plată, pentru o suprafaţă calamitată totală de 1.120.540,40 hectare.

Mai mult decât atât, marţi, APIA a efectuat plata pentru un număr de 17.951 fermieri cu suma de 498.526.688 lei, iar miercuri, pentru un număr de 9.353 de fermieri, cu suma de 334.739.193 lei.

APIA anunţă că plata va continua în ritm accelerat, toţi fermierii declaraţi eligibili urmând a fi despăgubiţi în zilele următoare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: