Deputatul PSD Alexandru Rădulescu:

Parlamentul a aprobat rectificarea bugetară

…cu amendamentele PSD prin care se impune guvernului liberal majorarea cu 40% a pensiilor, creşterea salariilor cadrelor didactice, suplimentarea bugetului StartUp Nation şi a bugetului administraţiilor locale

 Deputatul PSD de Suceava, Alexandru Rădulescu, a declarat, ieri, că Parlamentul României a adoptat proiectul de lege referitor la rectificarea bugetului de stat pe 2020, proiect completat cu o serie de amendamente ale Partidului Social Democrat.

„Prin aceste amendamente PSD a impus guvernului respectarea legilor adoptate” a spus Rădulescu. Potrivit acestuia, s-a adoptat suplimentarea bugetului administraţiilor publice locale cu un miliard de lei cu motivaţia că, până acum, „incompetentul guvern liberal a lăsat pe seama primăriilor povara tuturor cheltuielilor pentru combaterea răspândirii coronavirusului”.

Totodată, s-a adoptat şi suplimentarea bugetului programului promovat de guvernarea social-democrată, StartUp Nation, program prin care s-au înfiinţat peste 17.000 de firme şi 30.000 de locuri de muncă.

El a precizat că s-a adoptat amendamentul referitor la majorarea punctului de pensie cu 40% şi nu cu 14% cât a prevăzut prin ordonanţă guvernul liberal, „într-un dispreţ total faţă de seniorii României”.

Un alt amendament propus de PSD şi adoptat a fost cel de impunere a creşterii salariilor cadrelor didactice începând cu 1 septembrie, aşa cum a fost prevăzut în lege, creştere amânată de acelaşi guvern liberal „în dispreţ şi faţă de cadrele didactice”.

„Evident, parlamentarii liberali au votat împotriva acestor amendamente. Poate că reprezentanţii pensionarilor, ai cadrelor didactice, ai primarilor ar trebui să meargă la birourile parlamentarilor liberali suceveni şi să-i întrebe de ce au procedat astfel. Poate că parlamentarii liberali suceveni ar trebui ca în comunicatele lor de presă să nu se mai erijeze în trompete ale fantasmelor electorale ale şefului lor, Gheorghe Flutur, şi ar trebui să le explice celor care i-au trimis în Parlamentul României de ce se opun unor măsuri legale, corecte, decente menite să îmbunătăţească standardul de viaţă al unor categorii de cetăţeni” a conchis Alexandru Rădulescu. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: