Ion Lungu:

„Voi evita adunările electorale cu 50-100 de oameni”

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, aspirant la cel de-al cincilea mandat, cere competitorilor pentru fotoliul de administrator al capitalei de judeţ să nu se abată de la reglementările privind prevenirea Covid-19 valabile în campania electorală.

„Fac un apel către toţi candidaţii, cât şi la cei implicaţi în campania electorală, să respecte regulile. Eu încerc să le respect cu sfinţenie: mă echipez corespunzător cu mască, cu mănuşi. Fac exces de mască. Aceasta este realitatea, trebuie să-i respectăm pe cei cu care intrăm în contact. În ceea ce mă priveşte, voi evita adunările electorale cu 50, cu 100 de oameni. Voi avea discuţii limitate cu cetăţenii, pentru perioade scurte de timp, astfel încât să nu îi expunem în vreun fel pe cei cu care intrăm în contact” a spus Lungu.

Şeful municipalităţii spune că aşteaptă reglementările privind organizarea activităţii din secţiile de votare, însă rămân valabile recomandările elementare de prevenire a răspândirii coronavirusului. „Bineînţeles că sunt aceleaşi reguli privind purtarea măştii şi distanţarea fizică, în primul rând. Voi avea discuţii cu preşedinţii secţiilor de votare, cât şi cu cei din partea administrativă a municipalităţii, care montează acele cabine, astfel ca totul să fie în ordine” a explicat Ion Lungu, menţionând că, deocamdată, cu o medie de aproximativ 0,6 de cazuri active la mia de locuitori, reşedinţa de judeţ se află pe o poziţie „cât de cât acceptabilă” din acest punct de vedere.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: