În perioada martie – august a.c.

Muzeul Naţional al Bucovinei şi-a crescut audienţa la aproape 3,5 milioane de urmăritori

Începând cu data de 9 martie a.c., după suspendarea activităţilor cu publicul, activităţi reluate parţial în data de 26 mai 2020, în condiţiile impuse de starea de urgenţă şi, ulterior, de starea de alertă, o parte din activităţile Muzeului Naţional al Bucovinei (MNB) – educaţia muzeală, promovarea, vizibilitatea, „vizitarea”, alte activităţi muzeale – s-a desfăşurat exclusiv sau, după data de 26 mai a.c., preponderent online.

Astfel, potrivit MNB, rezultatele obţinute în urma postărilor de pe conturile de socializare ale Muzeului Satului Bucovinean, Cetăţii de Scaun a Sucevei, Muzeului de Istorie, Muzeului de Ştiinţele Naturii, Hanului Domnesc – redistribuite şi pe contul Muzeului Naţional al Bucovinei – arată că numărul accesărilor zilnice a cunoscut o creştere explozivă, ajungându-se la 3.429.185 de urmăritori.

Ecouri naţionale şi internaţionale

Sursa precizează că „subiectele propuse, imaginile şi materialele video postate, proiectele educaţionale, concursurile, expoziţiile virtuale, toate documentate ştiinţific, au făcut ca descoperirea sau redescoperirea patrimoniului cultural, cunoaşterea autenticului, a identităţii zonale şi naţionale să conducă la o interacţiune constantă cu un public din ce în ce mai numeros şi interesat, din toate zonele ţării, dar şi din străinătate. Proiecte educaţionale care se adresau până acum exclusiv publicului local sau regional au avut ecou naţional şi internaţional, ceea ce a condus la o cunoaştere in extenso a instituţiei noastre muzeale”.

Astfel, în perioada 7 martie – 7 august a.c., pentru conturile de socializare ale Muzeului Satului Bucovinean, Cetăţii de Scaun a Sucevei, Muzeului de Istorie, Muzeului de Ştiinţele Naturii şi Hanul Domnesc s-a ajuns la o cifră totală de 2.855.295 de persoane care au vizualizat/ accesat cele 536 de postări din cele cinci pagini (este vorba despre utilizatori unici).

Muzeul Satului Bucovinean – 180 de postări, 1.287.233 de persoane care au văzut postările din pagini, au accesat afişarea (utilizatori unici);

Cetatea de Scaun a Sucevei – 146 de postări, 739.728 de persoane care au văzut postările din pagini, au accesat afişarea (utilizatori unici);

Muzeul de Istorie – 98 de postări, 404.598 de persoane care au văzut postările din pagini, au accesat afişarea (utilizatori unici);

Muzeul de Ştiinţele Naturii – 54 de postări, 107.858 de persoane care au văzut postările din pagini, au accesat afişarea (utilizatori unici);

Hanul Domnesc – 58 de postări, 315.878 de persoane care au văzut postările din pagini, au accesat afişarea (utilizatori unici);

La acestea se adaugă persoanele care au accesat redistribuirile şi postările făcute pe pagina Muzeului Naţional al Bucovinei, în aceeaşi perioadă: 468 redistribuiri/postări, cu 573.890 persoane care au vizualizat/accesat postările. Astfel, s-a ajuns la un total general de 3.429.185 de urmăritori, iubitori, prieteni ai muzeelor.

MNB face precizarea că paginile de Facebook ale Muzeul de Istorie, Muzeul de Ştiinţele Naturii şi Hanul Domnesc sunt „foarte tinere”, fiind create în luna mai a acestui an.

În acest context, MNB a mulţumit tuturor persoanelor care urmăresc, distribuie şi transmit mesaje (bune sau, unele, mai puţin bune).

„Şi mulţumim acum şi celor care ne vizitează!” a transmis MNB. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: