În urma controalelor din prima jumătate a anului

Inspectorii fiscali suceveni au adus la bugetul statului un supliment de aproape 10 milioane de lei

>În construcţii, cele 59 de controale s-au lăsat cu atragerea a 4,87 de milioane de lei, măsuri asigurătorii fiind instituite pentru 3,45 de milioane de lei

 Inspectorii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Suceava au desfăşurat, în prima jumătate a anului, la contribuabilii persoane juridice, 370 de acţiuni, dintre care 235 de inspecţii fiscale parţiale, 129 de controale inopinate şi 6 constatări la faţa locului. La contribuabili persoane fizice au fost întreprinse 143 de acţiuni, respectiv 138 de inspecţii fiscale parţiale, un control inopinat şi patru constatări la faţa locului.

Purtătoarea de cuvânt Oana Violeta Apetrea informează că la agenţii economici cu activitate în domeniul de activitate energetic s-au efectuat 6 controale, prilej cu care la bugetul de stat a ajuns suma de 69.520 lei, iar pierderea s-a micşorat cu 299.110 de lei. În ceea ce priveşte produsele agroalimentare, în urma celor 37 de verificări, de plată a fost stabilit un supliment de 474.322 de lei, iar pierderea s-a diminuat cu 22.970 de lei. În transporturi, controlorii au desfăşurat 64 de acţiuni, cu sume de recuperat totalizând 1,22 de milioane de lei, şi o reducerea a pierderii fiscale de 77.371 de lei. Totodată, instituită a fost şi o decizie de măsuri asigurătorii pentru un total de 690.670 de lei. În turism, în urma celor 9 controale, s-au stabilit sume în valoare de 24.403 de lei. În construcţii, cele 59 de controale s-au lăsat cu constatarea unui supliment de atras de 4,87 de milioane de lei, s-a instituit o decizie de măsuri asigurătorii pentru 3,45 de milioane de lei, iar pierderea fiscală s-a redus cu 834.954 de lei. În domeniul exploatării şi prelucrării lemnului, inspectorii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava au întreprins 64 de acţiuni de control. Verificările s-au concretizat în stabilirea de sume suplimentare în valoare de 2,67 milioane de lei şi cu o diminuare de 150.499 de lei a pierderii fiscale.

În total, în semestrul întâi al anului 2020, Controlorii AJFP au stabilit sume suplimentare de 9,34 de milioane de lei, pierderea fiscală diminuându-se cu 285.004 de lei. Pe lângă cele menţionate, au fost emise două decizii de măsuri asigurătorii pentru 4,14 milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: