Continuă verificările privind respectarea măsurilor de limitare a răspândirii infecţiei

Prefectura Suceava a anunţat, sâmbătă, că se continuă acţiunile de verificare a măsurilor legale impuse pentru limitarea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus.

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de vineri, 31 iulie 2020, polițiștii au desfăşurat activităţi în context Covid-19, fiind făcute verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse unui număr de 158 de persoane.

De asemenea, au fost verificate 88 de societăţi comerciale, fiind aplicate 10 sancţiuni contravenționale, în valoare totală de 3500 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii 55/2020.

Prefectura Suceava precizează că în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 688/ 31.07.2020 a fost publicată HG nr.588/ 31.07.2020 pentru modificarea şi completarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, conform căreia purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), falezele, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în anumite intervale orare, stabilite prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Spaţiile şi intervalele orare se stabilesc, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, luând în considerare probabilitatea prezenţei concomitente a unui număr mare de persoane în spaţiile şi în intervalele orare respective, unde se constată dificultăţi în asigurarea distanţei fizice de protecţie sanitară stabilite în condiţiile legii.

Administratorii sau proprietarii spaţiilor publice deschise menţionate mai sus au obligaţia de a afişa la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective, la solicitarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Operatorii economici care desfăşoară activitatea în domeniul alimentaţiei publice, cum sunt terasele, cluburile, barurile şi altele asemenea (spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 4 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară, stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor), au obligaţia să respecte orarul de lucru cu publicul şi restricţiile stabilite prin hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

De asemenea, au obligaţia să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienţi la numărul locurilor pe scaune şi a oricăror activităţi care presupun interacţiunea fizică între clienţi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: