Pentru combaterea epidemiei de Covid-19

CJSU Suceava nu a dispus măsuri suplimentare în judeţ

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, întrunit, vineri, în şedinţă extraordinară, a discutat situaţia epidemiologică înregistrată în contextul epidemiei generate de virusul SARS-CoV-2 la nivelul judeţului Suceava.

În urma analizei efectuate de către specialiştii epidemiologi din cadrul DSP Suceava şi a medicilor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Suceava au fost stabilite o serie de măsuri necesare pentru gestionarea infecţiilor cu noul coronavirus, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

Potrivit sursei citate, la solicitarea prefectului judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni săptămânal pentru analiza evoluţiei situaţiei epidemiologice la nivelul judeţului, a localităţilor cu peste 5 cazuri în evoluţie, a eficienţei măsurilor instituite şi oportunitatea dispunerii unor noi măsuri suplimentare, în funcţie de trendul epidemiologic.

Prefectul a precizat că la şedinţele săptămânale ale CJSU Suceava vor fi invitaţi să participe şi primarii localităţilor în care se va constata, în urma analizei efectuate, un trend epidemiologic ascendent, pentru a se stabili de comun acord cu reprezentanţii instituţiilor şi autorităţilor publice implicate în gestionarea crizei generate de noul coronavirus o abordare unitară a măsurilor necesare prevenirii răspândirii Covid-19.

CJSU a decis intensificarea verificărilor şi efectuarea de instructaj

Moldovan a solicitat intensificarea acţiunilor de verificare a respectării măsurilor dispuse în context Covid-19 la obiectivele care prin profilul de activitate generează un aflux sporit de persoane şi implicit riscul nerespectării măsurilor de distanţare socială şi cu privire la măsurile de protecţie individuală.

Totodată, unităţile aflate în subordinea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, respectiv secţii sau posturi de poliţie, vor efectua instructaje cu toţi agenţii economici din raza de competenţă pe linia respectării prevederilor Legii nr. 55/ 2020 privind măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 şi a actelor incidente problematicii SARS-CoV-2.

Instructajele se vor realiza cu administratorii, reprezentanţii legali/organizatorii şi angajaţii societăţilor comerciale, în special a celor care activează în domeniul comerţului, transportului, activităţilor recreative, alimentaţiei publice, distribuţiei de carburanţi.

De menţionat este că tot vineri conducerea Ministerului Afacerilor Interne a convocat o şedinţă de lucru pe tema combaterii Covid-19, în sistem videoconferinţă, cu Instituţiile Prefectului, cu participarea ministrului afacerilor interne Marcel Vela şi a secretarilor de stat Raed Arafat şi Bogdan Despescu.

În cadrul videoconferinţei s-a analizat evoluţia cazurilor de Covid- 19 la nivel naţional, judeţul Suceava fiind menţionat printre judeţele care a reuşit în mod eficient,  în ultimele săptămâni, să gestioneze evoluţia epidemiologică, având în vedere contextul de la debutul pandemiei şi evoluţia epidemiologică în creştere la nivel naţional.

În acelaşi timp, au fost puse bazele Planul Naţional de Măsuri, cu aplicabilitate imediată, menit să limiteze răspândirea infecţiilor, cu accent pe gestionare epidemiologică, atât din punct de vedere medical, cât şi organizatoric. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: