Cea mai mare medie de absolvire la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”

absolvent Neamtu Lucian – CNMSM

În rândul absolvenţilor Promoţiei 2020 „General Ioan Emanoil Florescu” a Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, cea mai mare medie a fost obţinută de Lucian-Ioan Neamţu – 9,76, originar din Târgu Neamţ, judeţul Neamţ. Competiţia a fost strânsă, absolventa Ioana-Lavinia Sofia aflându-se la doar o sutime diferenţă de Lucian, care, timp de un an de zile, a avut gradul onorific de elev plutonier adjutant.

În cadrul unui colegiu militar, gradul onorific de elev plutonier adjutant, înlocuitor al comandantului colegiului, reprezintă o mare responsabilitate faţă de ceilalţi elevi, dar şi un exemplu demn de a fi urmat. Pregătirea continuă şi responsabilă, începută încă din primii ani de liceu, a constituit premisa gradelor purtate pe epoleţii absolventului ştefănist. Lucian a fost admis în colegiu cu media 9,62 şi a continuat seria reuşitelor şcolare cu premii şi distincţii obţinute în special la disciplina matematică.

Cu ocazia aniversării a 95 de ani de la înfiinţarea Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, ministrul Apărării Naţionale i-a conferit absolventului câmpulungean Emblema de Onoare a Armatei României. În acelaşi context al recompenselor pentru merite deosebite obţinute la învăţătură, Lucian a participat în cadrul proiectului european Erasmus +Body la o mobilitate ce a avut loc în Polonia. De asemenea, în vara anului trecut acesta a luat parte la o activitate de promovare a carierei militare în cadrul festivalului de muzică Neversea, unde a reprezentat colegiul câmpulungean.

Media 9,76 îl înscrie pe elevul ştefănist în competiţia pentru desemnarea Şefului al promoţiei 2020 „General Ioan Emanoil Florescu”. Şeful de promoţie se stabileşte în funcţie de media obţinută la examenul de bacalaureat şi media generală pe ani de studiu.

În cadrul festivităţii de absolvire a promoţiei 2020, Lucian a predat cheia colegiului, simbol al continuităţii tradiţiilor şi valorilor generaţiilor de elevi, reprezentantului claselor a XI-a. Cu acest prilej, elevul ştefănist a menţionat: „Îmi aduc aminte, cu zâmbetul pe buze, cum am păşit pentru prima dată în această imensă cetate a adolescenţei: timid, dezorientat, puţin răvăşit din cauza despărţirii de familie, dar totodată convins că pornesc pe un drum al cunoaşterii. Am întâlnit profesori şi cadre militare care, prin profesionalismul şi răbdarea lor, au reuşit să contureze caracterul unui copil sfios spre a deveni un om matur pregătit să înfrunte lumea cu forţele proprii. Îi asigur că voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a fructifica efortul dumnealor”.

Chiar dacă nu a fost o alegere uşoară, Lucian se declară încrezător în forţele proprii şi îşi îndreaptă paşii spre Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” de la Bucureşti.

 GEORGIANA LUPU

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: