De vorbă cu cititorii

Panait Dumitru – Gura Humorului: „Domnilor ziarişti, am o problemă mare, mare de tot şi nu ştiu cum s-o rezolv. Feciorul meu a terminat de curând Facultatea de Teologie de la Piteşti, dar cum nu am avut relaţii şi a fost şi cu pandemia, nu a prins post de preot aici la oraş, nici în Iaşi, unde aş fi vrut, iar parohiile de ţară sunt sărace şi nu-l interesează. Fiind, totuşi, un element foarte bun, deştept, cuminte, 1,85 metri înălţime, păr cârlionţat, unghii îngrijite, s-a gândit el ce s-a gândit şi i s-a năzărit că ar vrea să ocupe postul de Preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, unde este salariu mare şi picură de peste tot.

Are o voce melodioasă, ca de cintezoi prins de ploaie, uşor pe nas şi tremurat, preţ de o octavă, cântă mai bine decât domnul Flutur, asta e sigur; de ceilalţi politicieni locali nici nu mai vorbesc; maică-sa i-a făcut costum popular, să aibă priză la mase, apoi şi-a lăsat şi mustăcioară, de dau fetele în boală când îl văd trecând ţanţoş pe bulevard, noi locuind aproape de centru.

Vă rog să mă sprijiniţi în campania electorală, făcându-i programul şi promisiunile pentru popor, aşa cum faceţi la toţi candidaţii, fiindcă singur nu cred că voi câştiga.

Mai întâi, pentru că nu stăpânesc bine ştiinţa îmbârligării, care este foarte necesară la această funcţie, apoi nu am spate la serviciile secrete, care trebuie să-şi dea acordul la orice numire, altfel respectivul este compromis şi băgat în cofă.

Eu îmi cunosc fiul, ştiu că n-o să facă prostii şi nici n-o să se apuce de cine ştie ce proiecte cu bani europeni; de fapt, el n-o să facă nimic.

Am pământ mult la munte, stână şi ceva bani puşi deoparte, aşa că munca dumneavoastră n-o să fie gratis. Vreţi să batem palma?”

O batem, dar în cuie. Faptul că n-o să mişte un pai pentru judeţ nu este o noutate şi nici suficient. Nici foştii preşedinţi, care s-au perindat la conducere în ultimii treizeci de ani, n-au făcut nimic pentru Bucovina sau au făcut prea puţin, ca să nu cad în extremism. Dar nici ei nu renunţă şi luptă să pună mâna pe ciolan, deşi au trecut de mult de la tinere speranţe la bătrâne promisiuni.

Vă vând un pont: hai să-l facem pe flăcăul dumneavoastră parlamentar, că tot cântă bine, după cum spuneaţi. N-o să facă nimic, va lua pensie specială şi va fi un fel de Irina Loghin, dar de sex masculin. Ştiţi? Şi ea a fost parlamentar şi nimeni nu i-a auzit glasul. La tribună.

Bivolar Maria – loco: Doriţi ca maestrul PIM să vă folosească drept model pentru lucrările sale de grafică şi îmi cereţi numărul lui de telefon, dumneavoastră având vârsta de 32 de ani, ochi verzi, tulburători, şi un corp perfect. Şi mai adăugaţi: „fiindcă mă ofer să fiu muză pentru un mare artist, mulţi mă vor considera femeie uşuratică, dar fac acest lucru gratuit şi dezinteresat, fiindcă iubesc arta şi frumosul în sine”.

Măi, să fie! Păi, dacă aşa stau lucrurile, aflaţi că şi eu mă ocup de grafică, încă din fragedă pruncie, făcând picturi cu corpul modelului tăvălit prin smântână, praf de cocos, ciocolată şi alte cele, duc lipsă de muză şi un popă clarvăzător cu duhul mi-a prezis că o femeie de 32 de ani din Nord va deveni celebră după ce o voi desena la vreme de seară, cu lumină puţină. Simţiţi cum se leagă? Ia sunaţi la redacţie!

În ce îl priveşte pe maestrul PIM, zic că nu-i bine să vă apropiaţi de el o vreme, fiindcă am auzit suferă de vreo şapte boli, toate grave şi molipsitoare, pe când eu sunt sănătos tun şi mai mult decât atât…

Petru Ilarion Muşat – loco: „Domnilor, eu, sus-numitul, locuitor al Sucevei, mă declar urmaş direct şi moştenitor unic şi legitim al domnitorului Tomşa Vodă, care a fost stră-strămoşul meu din parte mamei, deci neam de sânge cu familia noastră, deşi nu am arătat nimănui acest lucru, fiindcă înainte de Revoluţia din 1989 te considerau chiabur sau moşier, iar după, nebun. Acum aş vrea să revendic toată Moldova, aşa cum a revendicat şi Regele zeci de mii de hectare de pădure.”

Mă bucur să aud aceste lucruri, fiindcă urmaşii domnitorilor ne scriu mai rar, mulţi fiind decedaţi, cum este cazul lui Ştefan cel Mare, mulţi colaborând cu instituţii celebre, precum Socola şi Bălăceanca, ultima aflându-se în Valahia. Luaţi toată Moldova cât se mai poate, fiindcă şi ruşii o vor. Iar cu Putin nu te poţi înţelege!

D.D. – Gălăneşti: Mi-aţi trimis o poză, dar nu ştiu ce să fac cu ea, fiindcă nu mi-aţi dat şi instrucţiuni. Vreţi să o public la „pierderi” sau la „matrimoniale”? Un sfat: pe viitor, când vă pozaţi, încercaţi să fiţi trează. Fotografia nu miroase a alcool, dar se observă ochii căzuţi în gură. Şi cum dumneavoastră aveţi dinţii cam rari…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: