Gheorghe Flutur, concluzii după vizita premierului Orban în judeţul Suceava:

Trebuie să ne gândim că 2022 e anul când băgăm buldozerele pentru autostrada Suceava – Bucureşti şi Autostrada Nordului

> Şapte ani a fost eclipsă de soare la investiţii în judeţul Suceava, apreciază şeful administraţiei judeţene

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, sâmbătă, la încheierea vizitei delegaţiei guvernamentale conduse de Ludovic Orban în judeţul Suceava, că se conturează investiţii importante pentru judeţ în ceea ce priveşte infrastructura rutieră şi cea de gaze naturale.

Astfel, Flutur a spus că premierul Ludovic Orban şi ministrul Transporturilor Lucian Bode au anunţat două investiţii mari, autostrada A 7, Siret – Suceava – Bucureşti, un drum pe patru benzi la care se aşteaptă undeva la sfârşitul lunii iulie deznodământul licitaţiei pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic.

El a spus că a discutat cu ministrul Transporturilor, care a menţionat că în doi ani se vor face studiul de fezabilitate, proiectul tehnic şi exproprierile.

„2022 trebuie să ne gândim că este anul când băgăm buldozerele pentru a face legătura dintre Suceava şi Bucureşti pe autostradă” a arătat Flutur.

El a mai declarat că o altă investiţie majoră este Autostrada Nordului, Suceava – Bistriţa – Dej – Baia Mare, şi că premierul Orban a anunţat şi ordonanţa prin care vor încredinţa construcţiile centurilor ocolitoare comunităţilor locale, primăriilor, pe bani europeni, prin POIM.

„Vatra Dornei are un proiect foarte curajos pe o centură ocolitoare ce face parte integrantă din Autostrada Nordului, Câmpulung Moldovenesc la fel, Gura Humorului la fel şi Suceava, pentru că pleacă din Suceava, a doua centură ocolitoare. E bine de ştiut! Aşa cum stau lucrurile, eu cred că în 2022, în partea a doua, să ne gândim că vor intra în lucru. Sunt proceduri pentru exproprieri, iar proiectul tehnic şi celelalte studii nu sunt uşoare, dar eu sper să ne întâlnim pe şantier să deschidem centuri ocolitoare, care înseamnă inclusiv tuneluri” a arătat Flutur.

Ludovic Orban a completat că dacă rămân liberalii la putere aceste proiecte ar începe în 2 ani, iar dacă vin alţii în 12, ca la şoseaua de centură a Sucevei.

Gheorghe Flutur a spus că două investiţii au avut „eclipsă de soare” între 2012 şi 2018, centura Sucevei şi centura Rădăuţiului.

„Aceste amânări au costat mult dezvoltarea judeţului Suceava şi a Bucovinei” a declarat Flutur.

În ceea ce priveşte aducţiunile de gaz natural, Gheorghe Flutur a spus că sunt 70 de primării în judeţ care sunt pregătite şi întrunesc condiţiile să intre în marele proiect guvernamental de un miliard de euro pentru conectarea la gaze naturale.

El a arătat că 70 de localităţi au distanţe cuprinse între 5 şi 10 km până la magistrala de gaz natural.

Flutur a mai spus că Transgaz a mai anunţat magistrale de gaz natural de la Păltinoasa spre Marginea şi Rădăuţi, sau Dolhasca – Liteni – Vereşti – Salcea.

„Am cerut magistrală pe Valea Soloneţului. Rezervele de gaz metan ne permit acest lucru. Noi avem doar 30% din populaţie racordată la gaz metan. Sunt doar 13 localităţi cu gaz metan, iar nevoia este uriaşă. Ne vom bate pentru aceste proiecte şi vom sprijini primarii la studii de fezabilitate, ca să dublăm măcar în următorii ani numărul de localităţi şi de populaţie care să aibă gaz metan” a conchis Gheorghe Flutur. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI