19 candidaţi suceveni au obţinut media 10 la evaluarea naţională

> Conform MEC, procentul mediilor mai mari decât 5 este de 75,7% în judeţul Suceava, înainte de contestaţii

Rezultatele obţinute de elevii care au susţinut probele evaluării naţionale după absolvirea clasei a VIII-a au fost publicate luni, pe site-ul dedicat acestui examen. Potrivit acestora, procentul mediilor mai mari decât 5 este de 75,7% în judeţul Suceava, înainte de soluţionarea contestaţiilor.

Conform primelor rezultate, în judeţul Suceava, 19 absolvenţi de gimnaziu au obţinut media 10 la evaluarea naţională.

În municipiul Suceava, câte trei candidaţi de la Şcoala Nr. 1 şi Şcoala Nr. 3 au obţinut media 10 la acest examen, aceeaşi medie fiind obţinută de doi candidaţi de la Şcoala Gimnaziala „Ion Creangă” Suceava şi de doi candidaţi de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava. Totodată, câte un candidat de la şcolile gimnaziale Nr. 10 şi „Miron Costin” Suceava şi de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava au obţinut media 10.

În oraşul Gura Humorului, doi candidaţi de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 şi de la Şcoala Gimnazială „Teodor Balan” au promovat ambele probe ale evaluării naţionale cu nota 10. Şi în municipiul Fălticeni s-au înregistrat două medii de 10 la evaluarea naţională, respectiv un elev de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” şi un altul de la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”. În municipiul Rădăuţi a fost înregistrată o medie de 10, care a fost obţinută de un candidat de la Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă”. Un alt candidat, de la Liceul Tehnologic „Nicanor Moroşan” Pârteştii de Jos, a obţinut media 10 la acest examen.

Media 9.95 a fost obţinută de şase absolvenţi ai clasei a VIII-a, iar alţi cinci candidaţi au obţinut media 9,92.

Cea mai mică medie, unu, la evaluarea naţională din acest an din judeţul Suceava a fost obţinută de şase candidaţi.

Situaţia statistică generală arată că dintre cei 6381 candidaţi prezenţi, 4833 candidaţi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 75,74%. Dintre aceştia, 19 candidaţi au încheiat examenul cu media generală 10.

Rata de participare a fost de 92,84%: 6381 candidaţi prezenţi, dintr-un total de 6873 elevi înscrişi.

La proba de limba şi literatura română au obţinut note peste sau egale cu 5 (cinci) 5494 candidaţi (85,74%), din 6407 de candidaţi prezenţi, iar 84 candidaţi au fost notaţi cu 10.

La proba de matematică, 4392 candidaţi (68,76%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), din 6387 prezenţi, iar 89 de candidaţi au obţinut nota 10. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: