Doi bărbaţi din Dumbrăveni, plasaţi sub control judiciar pentru maltratarea unui cal

Procurorii suceveni au dispus, marţi, punerea în mişcare a acţiunilor penale faţă de doi bărbaţi ce au agresat un cal. Cei doi au fost plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile.

În data de 8 iunie, poliţiştii suceveni şi voluntarii de la Asociaţia „Casa lui Patrocle” i-au identificat pe cei doi agresori. Anterior, pe internet a apărut un filmuleţ în care se vedea cum bărbaţii loveau animalul. Imaginile au fost înregistrate de un tânăr de 16 ani, martor al celor întâmplate. Unul dintre agresori, văzând că este filmat, l-a înjurat pe adolescent şi i-a arătat organul genital.

În urma examinării calului de specialiştii Direcţiei Sanitar Veterinare s-a constatat că acesta prezenta leziuni la nivelul picioarele din spate, motiv pentru care a fost preluat cu o autoutilitară specializată de către Asociaţia „Casa lui Patrocle” şi transportat la un centru de îngrijire.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, unul dintre cei doi bărbaţi este cercetat pentru „rănirea sau schingiuirea animalelor”, „ultraj contra bunelor moravuri” şi „tulburarea ordinii şi liniştii publice”, iar celălalt, pentru „rănirea sau schingiuirea animalelor” şi „tulburarea ordinii şi liniştii publice”. (N.B.: Foto: Poliţia Română)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Este o premiera faptul ca Politia isi face datoria si in cazurile in care sunt maltratate animalele! Sper sa nu fie doar ceva de inagine! Cu aniin urma am citit in publicatia Crai nou un caz similar, dar politistul chemat sa intervina, adica sa si faca datoria si sa aplice legea, ia apostrofat pe cei care au semnalat cazul la 112. Felicitari politistilor!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: