George Clooney, erou al reţelelor de socializare pentru articolul său împotriva rasismului

George Clooney a incendiat reţelele de socializare după apariţia în ziarul Daily Beast a unui articol în care actorul asigură că rasismul este „pandemia în SUA” şi îi încurajează pe compatrioţii lui să-şi exercite dreptul de vot pentru a schimba situaţia, relatează EFE. O problemă care „ne infectează pe toţi” şi pentru care „după 400 ani de luptă trebuie încă găsit un vaccin”, notează actorul în acest articol în care intră din plin în dezbaterea asupra rasismului din Statele Unite care a devenit scenariu a numeroase proteste şi manifestaţii în majoritatea oraşelor după uciderea, la 25 mai, a afro-americanului George Floyd, în momentul arestării sale de către poliţia din Minneapolis. Afirmaţiile lui Clooney, care reflectează nu doar la situaţia rasială actuală ci aminteşte şi fapte similare petrecute în istoria recentă a SUA, au devenit virale pe Twitter, şi o tendinţă a zilei. „Ne aflăm oare în 1992, când am auzit un juriu care a decis că poliţiştii albi, pe care i-am văzut de zeci de ori lovindu-l pe Rodney King, nu sunt vinovaţi pentru crimele lor evidente?”, s-a întrebat actorul. „Sau în 2014, când Eric Garner a fost executat pentru că a vândut ţigări unui poliţist alb care l-a strangulat în timp ce noi ne uitam la el?”, a insistat Clooney, înainte de a încheia: „Cuvintele «nu pot respira» vor rămâne gravate pentru totdeauna în mintea noastră”.

Potrivit lui Clooney, rasismul rămâne o problemă în SUA, agravată cu această ocazie de preşedintele Donald Trump, care săptămâna trecută a spus că „atunci când încep jafurile, încep împuşcăturile” şi care luni ameninţa că va desfăşura armata pentru „a înăbuşi” protestele. Este şi motivul pentru care a făcut apel la cetăţeni să schimbe această situaţie la 3 noiembrie, când vor avea loc alegeri prezidenţiale. „Nu avem nevoie de lideri care să aţâţe ura şi violenţa ca şi cum ideea de a-i împuşca pe cei care se dedau la jafuri nu ar fi altceva decât un mesaj controversat. Există un singur mod pentru ca această ţară să obţină o schimbare adevărată: prin vot”, a încheiat el.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: