Deputatul Alexandru Rădulescu:

Gheorghe Flutur are întreaga responsabilitate pentru cum s-au comportat instituţiile judeţene în gestionarea crizei sanitare

> El a fost şef şi nu un lider, înconjurându-se de oameni care nu au putut să ia decizii singuri, consideră deputatul

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a declarat, recent, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că modul dezastruos în care a fost gestionată criza în judeţul Suceava este o consecinţă a stilului de conducere impus de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

El a spus că Gheorghe Flutur a fost sancţionat de opinia publică pentru că atât Consiliul Judeţean Suceava, Primăria Suceava, cât şi instituţii din subordinea CJSU Suceava nu şi-au făcut datoria şi au condus la situaţia dezastruoasă din punct de vedere sanitar şi din punct de vedere economic.

Rădulescu a explicat că ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi generalul Ionel Oprea, secretar de stat în MS, au spus fără echivoc că au existat probleme de management la instituţii – SJU Suceava, CJ Suceava, Primăria Suceava –, fapt ce a condus la transformarea acestor instituţii în focare de boală.

El consideră că a fost şi o criză de leadership, ceea ce a dus ca, în situaţia în care liderul a capotat, să nu mai existe echipă.

„Ei au fost şefi şi nu lideri. Un lider îşi construieşte în jur o echipă care poate prelua din mers anumite responsabilităţi. Când aceşti lideri şi-au construit echipe nesemnificative ca implicare, când s-au înconjurat de oameni care nu au putut să ia decizii singuri, s-a ajuns în această situaţie” a arătat Rădulescu.

El consideră că Gheorghe Flutur are întreaga responsabilitate a modului în care s-au comportat instituţiile judeţene în gestionarea crizei sanitare.

„Prefectura, managementul Prefecturii, managementul Spitalului Judeţean, managementul DSP au fost cumva influenţate, determinate, controlate, de preşedintele Consiliului Judeţean. Acesta are întreaga responsabilitate de modul în care s-au comportat cei care au condus aceste instituţii” a declarat Rădulescu.

El consideră că, aşa cum s-a manifestat guvernarea PNL la nivel naţional, s-a întâmplat şi la nivel judeţean. „Haosul de la nivel central s-a transmis şi în teritoriu” a concluzionat deputatul Alexandru Rădulescu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: