Interdicţia de zbor între România şi mai multe ţări, prelungită până în 16 iunie

> Guvernul a uitat să înscrie în HG privind starea de alertă data de 28 mai, anunţată la instituirea primei stări de alertă

Pregătirile făcute de companiile aeriene pentru reluarea zborurilor internaţionale începând de vineri, 28 mai, au fost în zadar, întrucât, marţi, Eurocontrol (Organizaţia Europeană pentru Siguranţa Navigării Aeriene) a prelungit interdicţia de zbor între România şi Italia, Spania, Germania, Franţa, Marea Britanie, Austria, Elveţia, Belgia, Olanda, Iran, Turcia şi SUA până în data de 16 iunie, ora 23.59, ora României, după cum informează Imperatortravel.ro

În consecinţă, toate zborurile anunţate sunt anulate, iar companiile care aveau zboruri programate începând cu 28 mai, cum ar fi Wizz Air, Tarom, Air France, KLM, Ryanair şi Lufthansa spre ţările cu interdicţie şi-au anulat zborurile şi vor comunica în perioada următoare această situaţie pasagerilor.

Situaţia a fost generată de o modificare făcută de Guvern între textul hotărârii adoptate în data de 14 mai, când a fost introdusă starea de alertă prin decizie a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, şi a celei din 18 mai, când s-a emis o nouă hotărâre privind instituirea stării de alertă, având la bază Legea 55/2020.

Iniţial, prin Hotărârea nr. 24 din 14.05.2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel naţional, s-a decis că „se prelungeşte măsura suspendării zborurilor efectuate de operatorii economici din aviaţie spre Austria, Belgia, Confederaţia Elveţiană, Franţa, Germania, Iran, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Regatul Ţărilor de Jos, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia şi Iran, şi din aceste ţări către România pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 15.05.2020”.

Ulterior, prin Hotărârea de Guvern din 18 mai, în baza Legii 55/2020, Guvernul uită să mai precizeze că prelungirea măsurii de suspendare a zborurilor este valabilă până în 28 mai.

Această hotărâre a guvernului a fost comunicată Eurocontrol şi Romatsa, care au prelungit interdicţia de zbor până în 16 iunie, ora 23.59. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: