Industria IT dă startul programului „Bursele ANIS 2020”, dedicat cadrelor didactice

> 17 facultăţi participante la primele două ediţii > 22 proiecte didactice calificate > 110.000 de euro – valoarea totală a burselor acordate

„Bursele ANIS 2020” reprezintă cea de-a III-a ediţie a programului iniţiat de ANIS (Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii) prin care companiile de tehnologie din România susţin cadrele didactice tinere în integrarea tehnologiilor noi şi a metodelor inovative de predare în programa universitară. Termenul-limită de depunere a proiectelor este 15 septembrie.

Programul „Bursele ANIS” a fost lansat în anul 2018, la iniţiativa ANIS, pentru a stimula eforturile cadrelor didactice – lectori şi asistenţi universitari –, de introducere în curricula universitară a celor mai noi tehnologii din industrie şi a unor tehnici de predare inovative. Programul se derulează la nivel naţional, cadrele didactice calificate beneficiind de câte o sponsorizare în valoare de 5.000 euro.

„Educaţia este unul dintre obiectivele strategice ale ANIS încă de la înfiinţarea Asociaţiei. Prin acest program încercăm să balansăm presiunea pe activitatea de cercetare din universităţi cu nevoia de actualizare permanentă a curriculei şi de implementare a unor metode de predare moderne. Practic, programul Bursele ANIS reprezintă încercarea industriei de IT de a veni în sprijinul mediului educaţional din România prin recompensarea oamenilor excepţionali din spatele catedrelor” a declarat Gabriela Mechea, director executiv ANIS.

În cadrul primelor două ediţii ale „Burselor ANIS” s-au calificat 22 de proiecte depuse de cadre didactice din 17 facultăţi din România. Valoarea totală a burselor acordate se ridică la 110.000 de euro.

Pentru a fi eligibili, candidaţii trebuie să deţină titlul de doctor şi gradul didactic de lector universitar, iar vârsta nu trebuie să depăşească 40 de ani. Cursurile propuse de aceştia trebuie să se încadreze în domeniile: Big Data, Cybersecurity, Inteligenţă Artificială (AI), Machine Learning (ML), Fintech, HealthTech şi Tech for All (introducerea cursurilor de tehnologie în facultăţile non-IT).

La ediţia „Bursele ANIS 2020” se vor putea înscrie în cursă şi asistenţii universitari, care pot propune soluţii pentru actualizarea laboratorului, cu acordul cadrului didactic titular, urmând ca premiul să se împartă în funcţie de elementele inovatoare introduse de fiecare parte (min. 50% pentru asistenţii universitari). Detaliile complete de eligibilitate se găsesc la Anis.ro/programe.

Candidaţii vor trece printr-un proces de evaluare preliminară, în baza aplicaţiei şi a unui clip video în care vor prezenta succint elementele inovatore. Ulterior, finaliştii vor susţine un interviu cu membrii comitetului de evaluare. Data limită pentru înscrierea proiectelor este 15 septembrie 2020, iar regulamentul programului şi criteriile de evaluare pot fi consultate la Anis.ro/programe.

La primele două ediţii au fost selectate cadre didactice din cadrul unora dintre cele mai mari centre universitare din România: universităţile „Politehnica” din Bucureşti şi Timişoara, ASE, UNATC din Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara, universităţile „Al. I. Cuza” şi „Gheorghe Asachi” din Iaşi, „Transilvania” din Braşov, „Tehnică” şi „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi Universitatea din Bucureşti.

Sponsorii ediţiei „Bursele ANIS 2020” sunt: Adobe, Atos, Bitdefender, Cornerstone Technologies, Deutsche Bank, Endava, Enea, Qualitance, Wipro. (Comunicat de presă)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: