Viceprimarul de Suceava Lucian Harşovschi:

Investiţiile în infrastructura de învăţământ reprezintă o prioritate

 > De anul viitor, o nouă grădiniţă va fi dată în folosinţă în Burdujeni

Viceprimarul Lucian Harşovschi a declarat, luni seara, că grădiniţa din curtea Şcolii Nr. 6 din cartierul Burdujeni va asigura educaţia pentru 80 de preşcolari şi că deja s-a realizat jumătate din proiect.

„Chiar dacă situaţia actuală nu permite elevilor să se întoarcă la şcoală, trebuie să fim mai pregătiţi ca oricând să facem faţă măsurilor ce se impun, referitoare la prevenţie şi la distanţarea fizică în rândul colectivităţilor de elevi” a arătat viceprimarul.

El a subliniat că investiţiile în infrastructura de învăţământ reprezintă o prioritate şi, începând de anul viitor, o nouă unitate de învăţământ pentru preşcolari va asigura accesul către procesul educaţional la standarde europene.

„În Burdujeni-sat, în curtea Şcolii Nr. 6, sunt demarate lucrările pentru o nouă grădiniţă. Aceasta va avea regim de înălţime P+E, pe o suprafaţă construită de 438,48 mp, desfăşurată pe 848,66 mp. Se vor amenaja locuri de joacă pentru copii pe o suprafaţă de 320 mp, spaţii pietonale, precum şi 1.678 mp de spaţii verzi” a menţionat Harşovschi.

Potrivit viceprimarului, valoarea contractului de finanţare este de 3.167.502,02 lei cu TVA, având termen de finalizare luna iulie 2021.

„În prezent, lucrările sunt realizate în proporţie de 50%, fiind finalizate structura de rezistenţă, structura de acoperiş, tencuielile interioare şi instalaţiile. Unitatea va asigura condiţii optime de desfăşurare a procesului educaţional pentru un număr de 80 preşcolari” a mai declarat viceprimarul. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: