Conducătorii auto sub influenţa alcoolului revin, în număr mare, pe şoselele sucevene

În perioada 22-24 mai, Serviciul Rutier Suceava a organizat o acţiune pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule publice sub influenţa băuturilor alcoolice. Astfel, în perioada menţionată au fost identificaţi nouă şoferi băuţi, la care se adaugă alţi patru depistaţi luni.

În timpul acţiunii, poliţiştii au testat cu aparatul etilotest 249 de şoferi, dintre care nouă erau băuţi. Aceştia au fost amendaţi şi lăsaţi fără permise. În total, au fost aplicate 103 amenzi, în valoare totală de aproape 32.000 lei.

În acelaşi timp, au fost constatate 20 de infracţiuni, dintre care şapte de conducere sub influenţa alcoolului, şase de conducere fără permis, patru de conducere a unor autovehicule neînmatriculate/cu numere false ş.a.

De asemenea, poliţiştii au mai retras şapte certificate de înmatriculare, dintre care patru pentru defecţiuni tehnice, iar trei pentru lipsa RCA/ITP.

Luni, 25 mai, poliţiştii suceveni au depistat mai mulţi şoferi băuţi. Cea mai mare alcoolemie a fost înregistrată la un bărbat de 38 de ani, din comuna Horodniceni. Acesta a fost identificat în parcarea din zona sediului primăriei comunei. Poliţiştii i-au solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, însă el a refuzat, devenind agresiv verbal, motiv pentru care s-a procedat la scoaterea lui din autoturism, imobilizare şi încătuşare. În momentul în care a fost urcat în autospeciala de poliţie, bărbatul a acceptat sa fie testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni, unde i-au fost recoltate două mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, dosar ce va fi soluţionat procedural.

Un alt caz a fost depistat în urma unui control în trafic pe DJ 209G pe raza comunei Brodina. Şoferul de 29 de ani al unui Ford avea halenă alcoolică, iar testarea cu aparatul etilotest a arătat 0,59 mg/l alcool în aerul expirat. La spital, însă, bărbatul a refuzat să i se recolteze mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Încă un caz a fost depistat pe DC Vicovu de Jos, din comuna omonimă. Şoferul de 25 de ani al unui BMW avea o alcoolemie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

 În cel din urmă caz pe care vi-l prezentăm, un bărbat de 63 de ani, care conducea un autovehicul pe DC 54A, pe raza satului Poiana, avea o alcoolemie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”. Întrucât pentru autoturismul în cauză nu exista o poliţă de asigurare valabilă, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional şi s-a dispus măsura complementară a reţinerii certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor de înmatriculare. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI