Acordul pentru funeraliile arhiepiscopului Pimen nu a prevăzut derogări de la normele de sănătate publică

Acordul favorabil exprimat de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), respectiv Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI), în vederea organizării funeraliilor părintelui arhiepiscop Pimen, s-a realizat strict pe variantele exprimate de organizator şi nu au prevăzut derogări de la normele de sănătate publică, a transmis Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), luni, într-o postare pe Facebook.

„Date fiind informaţiile şi materialele foto-video apărute în spaţiul public de la slujba de înmormântare a părintelui arhiepiscop Pimen, comunicăm că organizatorul nu a obţinut o derogare din partea INSP, CNCCI pentru realizarea acestei ceremonii. Nerespectarea măsurilor de distanţare şi de protecţie a celor prezenţi din timpul slujbei, conform materialelor apărute în mass-media, exced competenţelor noastre” precizează DSU.

Potrivit sursei citate, pe data de 20 mai, odată cu trecerea la cele veşnice a părintelui arhiepiscop Pimen, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a trimis o solicitare atât CNCCI, cât şi INSP, în vederea obţinerii unei aprobări de a realiza slujba de înmormântare a acestuia.

Solicitarea trimisă de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei prevedea, conform documentelor ataşate, două variante surprinse sub forma unui program, în care erau prevăzute, în detaliu, cursul desfăşurării ceremoniei de înmormântare şi regulile privind respectarea măsurilor de protecţie şi de distanţare socială.

Conform celor precizate în solicitare, a fost menţionat că slujba de înmormântare se va desfăşura în aer liber, respectând măsurile aflate în vigoare odată cu intrarea în vigoare a stării de alertă pe teritoriul României, şi anume distanţare socială, respectiv minim doi metri între participanţi, precum şi purtarea măştilor de protecţie, în vederea diminuării riscului de infectare a celor prezenţi cu virusul SARS-CoV-2.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: