40 de zile de când muzicianul Ion Bodnar a plecat la ceruri

Au trecut 40 de zile de când nu mai este printre noi tânărul dăruit cu har Ion Bodnar, unul din cei mai talentaţi muzicieni din nordul înstrăinat al Bucovinei, violonist, conducătorul artistic al vestitului Taraf „Trandafir” din Voloca, dirijorul corului gospodarilor din comună şi ai corului Bisericii „Sf. Nicolai” din localitate. A decedat subit din viaţă la 17 aprilie curent.

Suflet nobil, blând şi generos, de o omenie impecabilă, a plecat la ceruri la vârsta foarte tânără de nici 37 de ani, când doar îţi începi a realiza visele.

Plânge vioara, pe care maestrul dirijor o mânuia cu mare talent de adevărat artist. Graţie lui, Taraful „Trandafir” a devenit cunoscut nu doar în Ucraina, ci şi în România, Republica Moldova, Ungaria, Polonia etc., obţinând locuri premiante la Festivaluri naţionale şi internaţionale…

Cu tristeţe în suflet îi simţim lipsa şi noi, jurnaliştii de la „Zorile Bucovinei”. La manifestările culturale organizate de publicaţia noastră şi Societatea Jurnaliştilor Români Independenţi din Cernăuţi, distinsul maestro, împreună cu talentatu-i fiu, revărsa atât de dulce şi armonios pe strune de vioară dulceaţa graiului matern. Era mereu alături în Casa Mare a „Zorilor Bucovinei” oricând îl invitam – şi la 31 august, de Ziua Limbii Române, de „Ziua Bucovinei” – 28 noiembrie etc. Iar la jubileul de 75 de ani al ziarului, împreună cu Ansamblul folcloric „Trandafir” şi cel de dans popular „Mărţişor”, cu întreaga-i echipă de creaţie, au susţinut un excepţional concert, bucurând ochii şi sufletul românilor bucovineni, dornici de cântec şi joc popular românesc. Şi noi, jurnaliştii, eram alături de talentaţii artişti din Voloca, conduşi de maestrul Ion Bodnar, la mai toate spectacolele organizate de acest artist talentat şi atât de mult regretat.

Amintirea lui va trăi veşnic în inimile noastre!

„Zorile Bucovinei”, Societatea Jurnaliştilor Români Independenţi din regiunea Cernăuţi

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: