O nouă plângere penală pe numele unui angajat al DGASPC Suceava

> Acesta ar fi refuzat testarea privind Covid-19 a angajaţilor şi a beneficiarilor Centrului „O Nouă Şansă” Todireşti!

Încă o plângere penală a fost formulată pe numele unui angajat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, care nu a luat măsurile necesare în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Plângerea penală a fost înregistrată în data de 15 mai, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, angajatul DGASPC Suceava a refuzat testarea angajaţilor şi a beneficiarilor Centrului de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoanele Adulte cu Dizabilităţi „O Nouă Şansă” Todireşti, în pofida faptului că un angajat al centrului fusese confirmat pozitiv la testul Covid-19, iar o parte din beneficiari prezentau simptomele infecţiei cu virusul.

De asemenea, angajatul în cauză nu şi-ar fi îndeplinit întocmai atribuţiile de serviciu şi nu ar fi respectat măsurile instituite prin reglementările legislative şi procedurile interne privitoare la prevenirea răspândirii Covid-19 în cadrul Centrului, punând astfel în pericol atât sănătatea beneficiarilor, cât şi pe cea a angajaţilor centrului rezidenţial. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: