USV a lansat un nou website

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava are, începând de joi, un nou website oficial, instrument considerat a fi deosebit de util studenţilor, cadrelor didactice şi cercetătorilor, personalului auxiliar şi administrativ, dar şi publicului larg.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, Usv.ro este o nouă platformă online, care conţine informaţii complete şi avizate, uşor accesibile, cu un design atractiv şi care permite utilizatorilor navigarea într-o „atmosferă proaspătă şi prietenoasă, afişând aceeaşi deschidere către tineri, noile tehnologii, creativitate şi inovare”. Conform sursei citate, elementul de noutate al interfeţei nu se regăseşte doar în design, ci şi în noua structurare a informaţiilor, permiţând o comunicare directă şi clară între instituţie şi persoanele care folosesc în mod uzual internetul pentru informare. Totodată, noul site este adaptat accesării facile cu ajutorul telefoanelor mobile şi a tabletelor.

În comunicatul USV, se evidenţiază că unul dintre motivele care au stat la baza proiectului este că aproximativ trei sferturi dintre gospodăriile din România, respectiv 72,4%, în 2018, conform Institutul Naţional de Statistică, au acces la reţeaua de internet de acasă, iar, „practic, toţi absolvenţii de licee, precum şi studenţii USV dispun de telefoane inteligente”.

„Navigarea în doar câteva click-uri poate oferi vizitatorului website-ului USV informaţiile dorite, poate conduce către evitarea unor deplasări, poate ajuta la economisirea de energie, timp şi resurse financiare, fapt ce capătă o importanţă deosebită în contextul actual. Noul website oferă o imagine comprehensivă a universităţii, cu informaţii actualizate în permanenţă, care variază de la deciziile conducerii şi ale Senatului USV, la aspecte legate de educaţie şi cercetare, organizaţii studenţeşti, burse studenţeşti, Programul Erasmus +, locuri de muncă pentru studenţi sau petrecerea timpului liber şi, bineînţeles, procesul de admitere 2020. Noul website va juca un rol important în procesul de admitere organizat de USV, acesta fiind unul dintre motivele care ne conduce către ideea că va deveni un instrument de lucru definitoriu al staffului universităţii, pe de o parte, şi al viitorilor şi actualilor studenţi, pe de altă parte” transmite USV. (V.I. ADOMNICĂI)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: