Continuă demersurile pentru înfiinţarea asocierii turistice Bucovina

> Iniţiativa a fost lansată de CJ Suceava împreună cu Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, la aceasta fiind aşteptate să adere şi celelalte staţiuni din judeţ

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit, miercuri, la Câmpulung Moldovenesc, cu primarii localităţilor-staţiune turistică Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului, pentru discuţii aplicate despre paşii de făcut pentru înfiinţarea aşa-numitei staţiunii turistice Bucovina, a unei asocieri de dezvoltare turistică pe principiul instrumentului Investiţiei Teritoriale Integrate (ITI), care să beneficieze finanţare europeană.

La întâlnire au mai fost prezenţi Gheorghe Niţă, vicepreşedinte al CJ Suceava, jurişti şi responsabili pe domeniul turismului din CJ Suceava şi de la cele trei primării. S-a discutat la modul aplicat despre paşii de făcut pentru înfiinţarea staţiunii turistice Bucovina.

În urma discuţiilor s-a convenit înfiinţarea unei comisii comune de lucru care va elabora un material ce va fi trimis la Ministerul Fondurilor Europene şi la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Direcţia Generală Turism, cu propuneri concrete de finanţare cu fonduri europene a unor poli de dezvoltare turistică în exerciţiul financiar 2021-2027, când ar putea fi disponibili un miliard de euro pentru turism.

„Dorim ca acest tip de asociere să fie eligibilă pe fonduri europene pe mai multe programe şi proiecte. Concret, mă refer la finanţarea infrastructurii de transport public între localităţile – staţiune şi în interiorul staţiunilor (cu trenul, de exemplu), pentru investiţii în creşterea gradului de confort al turiştilor, pentru diversificarea serviciilor, construirea unor baze de agrement. Prin aceste proiecte ne dorim să punem în valoare atuurile Bucovinei, obiectivele turistice din zonă cum ar fi, de exemplu, Salina Cacica, Herghelia Lucina etc. Ne gândim la amenajarea de trasee pentru drumeţii, parcări, campinguri şi locuri de campare” a spus Flutur.

El a adăugat că, în documentul menţionat, vor fi incluse şi atuurile Bucovinei de la patrimoniul natural şi cultural, aşezarea geografică, infrastructura pe turism existentă, până la potenţialul uman şi specificul eminamente turistic al zonei.

„De asemenea, vom susţine la autorităţile guvernamentale transformarea unor foste zone miniere în zone turistice şi, după ecologizarea lor, să realizăm investiţii în turism” a precizat Flutur.

El subliniat că iniţiatorii acestui proiect transmit un mesaj de deschidere pentru această asociere a CJ Suceava şi cu alte localităţi, cu celelalte staţiuni de interes naţional sau local din judeţul Suceava – Suceviţa, Pojorâta, Fundu Moldovei, Solca, Poiana Stampei, Dorna Candrenilor sau Cacica.

Flutur a ţinut să reamintească faptul că, împreună cu oraşul Frasin, CJ Suceava are în vedere construirea unui centru de tineret şi a unei tabere şcolare la Bucşoaia. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: