Handbal masculin

CSU din Suceava se pregăteşte psihic pentru un final de sezon complicat serios de Covid-19

Federaţia Română de Handbal a lămurit definitiv, în ultima întâlnire a Consiliului de Administraţie, problemele legate de campioanele din Ligile Naţionale, atât la masculin, cât şi la feminin, şi situaţia din Cupa României. A rămas un pic neclar modul de promovare în primul eşalon valoric, la masculin cel puţin, acolo unde vor mai accede două formaţii, în condiţiile în care nu va retrograda nimeni şi Liga Zimbrilor va avea 16 echipe.

Un „indiciu” furnizat de FRH a fost acela că promovarea se va disputa pe teren în urma unui turneu în care vor participa opt formaţii, primele două clasate în cele patru serii de Divizie A. Din momentul în care va fi un turneu de opt formaţii, logic ar fi să nu existe partide eliminatorii chiar din prima rundă, cum a fost o variantă anterioară. În mod normal, se vor forma două grupe şi primele două clasate în fiecare dintre ele se vor lupta pentru cele două locuri care permit accesul în Liga Naţională.

„Campionatul s-a decalat foarte mult şi perioada de pauză competiţională a fost una foarte lungă. Din ce ştim, avem timp de pregătire până la finele lunii iunie, când va avea loc turneul de promovare.

Deocamdată nu ştim exact care sunt condiţiile şi limitele în ceea ce priveşte antrenamentele, dar suntem pregătiţi să ne luptăm pentru promovare. Acesta este obiectivul fixat şi ne vom lupta pentru el.

Datele problemei s-au schimbat major din cauza pandemiei şi trebuie să ne gândim bine, împreună cu cei care ne susţin, ce va urma. În mod cert, toată lumea îşi doreşte promovarea şi am arătat că vrem acest lucru. Turneul final va fi unul deosebit de dificil, mai ales că presupunem că vom face parte dintr-o grupă cu echipele din Alexandria, Odorhei şi Sânicolau Mare.

Probleme vor fi, şi normal cu partidele directe, pentru că adversarii noştri sunt valoroşi, dar şi în cazul în care vom promova. Echipa noastră este una tânără şi de perspectivă, dar mai are nevoie de consistenţă pentru primul eşalon valoric.

Nu este încă nimic fixat şi noi suntem pregătiţi pentru a lupta pentru promovarea în Liga Naţională”, a spus antrenorul echipei CSU din Suceava, Adrian Chiruţ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: