Ion Lungu, primarul Sucevei:

„Trebuie să facem activitatea Primăriei mai eficientă”

> Conform normativelor din 2020, în administraţia locală municipală din Suceava vor lucra 772 de persoane, cu zece mai puţine faţă de anul trecut >În aprilie 2019, la momentul aprobării bugetului local, avea loc o majorare cu 20 de posturi, edilul-şef spunând, la acea dată, că „aşa a dat Guvernul”

 Primăria Municipiului Suceava va avea mai puţini salariaţi. Anunţul este făcut de primarul Ion Lungu, după ce „a venit noua aprobare privind numărul de personal pentru anul 2020”. Potrivit edilului-şef, numărul de personal este mai mic cu zece faţă de anul 2019, iar dacă anul trecut în structură au fost prinse 782 de persoane, în acest an la Primăria Suceava vor lucra 772 de persoane. Astfel, executivul municipal va funcţiona cu 600 de posturi, încă 37 de funcţionari având Direcţia de Evidenţa Persoanelor, 125 de salariaţi fiind la Direcţiei Poliţei Locale, iar la Serviciul implementarea proiectelor europene lucrează zece specialişti. Un aspect îmbucurător este acela că a crescut cu trei numărul de posturi pentru Poliţia Locală, norma legală fiind de un poliţist local la o mie de locuitori.

„În perioada următoare vom analiza structurile de personal, vom analiza organizarea din Primărie. Trebuie să facem activitatea Primăriei mai eficientă, să facem tot ce depinde de noi să fim cât mai operativi în ceea ce priveşte contactul şi rezolvarea problemelor cu care se confruntă cetăţenii municipiului Suceava” a declarat Ion Lungu. Reamintim că în a doua parte a lunii aprilie 2019, la momentul aprobării bugetului local, anexa cu plata cheltuielilor pentru personalul plătit prin intermediul Primăriei aducea o majorare a numărului de posturi. „Nu am cerut noi, ci aşa ne-a dat Guvernul” spunea, la acea dată, Ion Lungu. În cauză erau 20 de posturi, printre care unul la Evidenţa populaţiei; patru posturi la Direcţia Poliţei Locale, întrucât „a crescut populaţia oraşului”; două la compartimentul pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile; un post de şofer pentru microbuzul destinat transportului elevilor; două posturi pentru monitorizarea postimplementare a proiectelor europene. Drept urmare, în baza Ordonanţei Guvernului nr. 63 din 2010, la Primăria Suceava erau alocate 782 de posturi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: