Visul Forestei Suceava de a promova la finele acestui sezon competiţional în Liga a II-a, pe cale de a fi spulberat

Normele drastice instituite de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Tineretului şi Sportului pentru reluarea antrenamentelor sportivilor de performanţă au incomodat majoritatea cluburilor de fotbal din România. Cum şi la nivel de prim eşalon valoric ele erau destul de complicat de realizat, cu atât mai dificil, aproape imposibil, erau de pus în practică de grupările din Liga a III-a.

Pe lângă faptul că jucătorii şi stafful tehnic al fiecărei echipe trebuie să stea 14 zile în izolare înainte de a intra în cantonament, cluburile trebuie să aibă la dispoziţie o bază sportivă exclusivă unde să îşi desfăşoare pregătirea în regim închis, de maximă siguranţă, cu toate condiţiile de performanţă, şi, în plus, trebuie să aibă bani şi pentru testarea medicală frecventă.

În aceste condiţii, oficialii Federaţiei Române de Fotbal au decis ca sezonul 2019/2020 al Ligii a III-a să fie „îngheţat”, după ce 75% dintre cluburile participante au transmis că nu pot continua campionatul în condiţiile impuse de protocolul emis de autorităţi. Printre echipele care nu au fost de acord cu această decizie s-a numărat şi Foresta Suceava.

În urma discuţiilor cu reprezentanţii cluburilor s-a hotărât ca din Liga a III-a să nu retrogradeze nicio echipă, iar la promovare să se joace un meci de baraj doar acolo unde diferenţa dintre locul 1 şi locul 2 este de maximum trei puncte. În celelalte serii, unde distanţa este mai mare de trei puncte (cum e şi cazul seriei din care face parte Foresta Suceava) să promoveze direct echipa de pe locul 1.

Conform acestui algoritm, Foresta Suceava, echipă situată pe locul secund în Seria I, la şapte puncte distanţă de liderul Aerostar Bacău, a pierdut orice şansă de promovare.

„Noi nu suntem de acord cu idea avansată de către Comitetul Executiv al FRF şi ne vom căuta dreptatea în instanţele competente, atât civile, cât şi sportive. Nu este corect ca echipa noastră, aflată pe locul 2, să nu poată juca un baraj pentru că diferenţa dintre liderul Aerostar Bacău şi noi este de 7 puncte. În etapa a 11-a eram la 10 puncte şi după etapa a 15-a am fost la patru puncte, deci în patru etape s-au putut recupera şase puncte. Acum, în 14 etape rămase, nu se mai pot recupera şapte puncte?”, a declarat preşedintele Forestei Suceava, Andrei Ciutac, care a dat exemplul celor de la CSM Reşita, formaţie care a promovat la finalul sezonului trecut în Liga a II-a după ce a recuperat pe parcursul returului un handicap de opt puncte.

Dacă este să fim sinceri şi corecţi, Foresta Suceava a învins de două ori pe Aerostar Bacău în sezonul 2019/2020. Prima dată în Cupa României, apoi în turul Ligii a III-a, ambele meciuri având loc pe stadionul Areni. În meciul direct de campionat a fost doar 1-0, însă scorul putea fi mult mai mare. Gruparea suceveană are şapte puncte în spatele grupării băcăuane din cauza rezultatelor consemnate în două din meciurile pierdute la scoruri neverosimile şi ciudate, la FC 2 Botoşani şi Ceahlăul Piatra Neamţ.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI