Deplasarea în afara localităţii va fi permisă pentru anumite categorii de motive

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seara, că deplasarea în afara localităţii va fi permisă după 15 mai pentru anumite motive, cum ar fi în interes de serviciu, la rude sau pentru munci agricole, a transmis Mediafax,

El a spus că şi comerţul va fi deschis, cu excepţia barurilor şi restaurantelor. Premierul Ludovic Orban a declarat că deschiderea activităţilor din comerţ după 15 mai va stimula consumul şi reluarea producţiei.

„Vom deschide comerţul cu excepţia mall-urilor. E important că se deschide comerţul. Va fi un stimulent pentru reluarea producţiei. Şi hotelurile vor fi deschise. Restricţii vor fi la restaurate, cafenele, baruri. Din evaluarea noastră, restaurantele sunt considerate printre cele mai mari riscuri epidemiologice. Deschiderea frizeriilor, a cabinetelor stomatologice, şi acestea sunt activităţi care vor permite revenirea la normalitate, din punct de vedere economic” a spus Orban.

El a precizat că, deşi psihologic, oamenii ar avea nevoie să socializeze în restaurante sau cafenele, acest lucru nu este posibil.

Şeful Guvernului a spus însă că nu exclude varianta deschiderii cafenelelor şi restaurantelor în spaţii deschise.

„Nu excludem ca cele în spaţii deschise, în anumite condiţii, să le deschidem la 1 iunie, la 15 iunie. Începe sezonul de vară cam în jurul datei de 15 iunie sau 1 iulie. Deci nu excludem varianta asta. E adevărat, riscul epidemiologic în spaţii deschise pentru restaurante, cafenele, este mai mic, dar trebuie să luăm măsurile specifice pentru a reduce riscul de răspândire a virusului” a spus Orban. Potrivit acestuia, deplasările în afara localităţii vor fi permise numai pentru anumite motive.

„Deplasarea în afara localităţii va fi permisă pentru anumite categorii de motive, pe care le considerăm întemeiate: deplasări de serviciu, la rude, la activităţile agricole. Dacă dăm drumul la alpinism, înseamnă că se pot duce la munte, adică va exista o anumită relaxare şi în ceea ce priveşte deplasarea în afara localităţilor” a mai declarat premierul.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI