Aproximativ 200 de pompieri au fost antrenaţi într-o intervenţie deosebit de complicată pentru a lichida şase incendii de vegetaţie care au ameninţat fondurile forestiere din zonele de munte

Aproximativ 200 de pompieri militari, lucrători ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, pădurari şi salvamontişti, au intervenit, pe parcursul zilei de 29 aprilie a.c., pentru localizarea şi lichidarea a şase incendii care au ameninţat fondurile forestiere din zonele de munte ale judeţului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, incendiile au afectat aproape 20 ha de vegetaţie uscată, litieră, resturi de exploatare forestieră, islazuri şi păşuni împădurite, precum şi o plantaţie de molid, în localităţile Cârlibaba (două incendii, în zone diferite), Prisaca Dornei (zona Pârâul Bardan), Izvoarele Sucevei (Dealul Pohoniş), Dorna Arini şi Dârmoxa.

Sursa precizează că intervenţiile au fost deosebit de grele, în condiţii de teren accidentat, cu suprafeţe mari de vegetaţie uscată şi resturi de exploatare forestieră care favorizau dezvoltarea incendiilor şi propagarea lor cu rapiditate, în locuri în care nu existau surse de apă şi care au necesitat un efort susţinut din partea forţelor de intervenţie pentru a împiedica flăcările să intre în fondurile forestiere.

Ultimele focare au fost lichidate aproape de ora 24, iar peste noapte o parte din personalul de intervenţie (lucrători silvici şi voluntari) a rămas în supraveghere pentru ca incendiile să nu reizbucnească.

În acest context, ISU Suceava a revenit cu acelaşi apel pentru respectarea măsurilor specifice de prevenire a acestui tip de incendii, care s-au înmulţit foarte mult în ultima perioadă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: