În urma unei sesizări

Gardienii forestieri şi poliţiştii din Marginea au confiscat 62 mc de lemn din răşinoase

>Provenienţa materialului lemnos este încă incertă, cercetările urmându-şi cursul, deoarece în zonă există atât fond forestier privat, cât şi de stat

În după-amiaza zilei de 13 aprilie a.c., în urma unei sesizări telefonice şi pe fondul suspiciunii unui transport ilegal de lemn, delegaţi ai Gărzii Forestiere Suceava şi lucrători ai Serviciului Poliţiei Rutiere Marginea au avut o acţiune comună de verificare şi stabilire a provenienţei materialului lemnos transportat de un ansamblu de vehicule specializat în transport forestier, aparţinând unei societăţi comerciale din Marginea. Potrivit inspectorului-şef al Gărzii Forestiere, Mihai Găşpărel, cu ajutorul aplicaţiei SUMAL, al componentelor „IWOOD-Tracking” şi al altor mijloace de probă, s-a dispus confiscarea a 61,70 mc lemn rotund din răşinoase, cantitate predată structurii silvice cele mai apropiate, respectiv Ocolului Silvic Marginea, conform prevederilor legislaţiei din domeniu.

Mihai Găşpărel precizează că provenienţa materialului lemnos este încă incertă, întrucât în zonă există atât fond forestier privat – pentru care se asigură servicii silvice de pază cu o structură silvică privată –, cât şi fond forestier de stat, cercetările urmându-şi cursul legal.

„Garda Forestieră Suceava salută iniţiativa civică pentru prevenirea şi combaterea faptelor care pot fi clasificate ca delicte silvice. În perioada care va urma, în cooperare cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava, precum şi cu Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, vor continua patrulările în scopul de a preveni, cât şi de a combate delictele silvice” reliefează inspectorul-şef Mihai Găşpărel.

În baza Ordonanţei Militare nr. 7, art. 17, Garda Forestieră Suceava participă în dispozitivele de ordine publică şi control al circulaţiei pe drumurile publice, împreună cu personalul Ministerului Afacerilor Interne şi al Ministerului Apărării Naţionale, în vederea desfăşurării activităţilor/controalelor specifice pe linie de control silvic.

„Asigurăm, cu continuitate pe toată această perioadă, activitatea de control atât pe drumurile publice, cât şi pe cuprinsul pădurii, cu respectarea normelor de prevenire a transmiterii noul coronavirus” a conchis Mihai Găşpărel.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI