Autoaprinderi şi poluări accidentale pe spaţiile de depozitare a deşeurilor menajere

> Comisarii de mediu au procedat la 14 suspendări de activitate, făcând şi trei propuneri de suspendare a actelor de reglementare > Pe toate laturile activităţii, ei au aplicat 118 avertismente, precum şi 86 de amenzi totalizând 880.000 de lei

 Mai multe accidente şi incidente cu impact asupra mediului, respectiv poluări accidentale, s-au înregistrat, în anul 2019, în judeţul Suceava. Acestea sunt evidenţiate într-o informare a Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu, potrivit căruia, pe spaţiul de stocare temporară a deşeurilor Fălticeni au avut loc cinci incidente raportate ca fiind „poluări accidentale”, pe platforma de stocare a deşeurilor municipale din municipiul Rădăuţi, un incendiu. Tot pe durata anului trecut, în perimetrul spaţiului de stocare a deşeurilor din Ipoteşti s-a observat apariţia fenomenului de incendiere, respectiv un focar multiplu, cu flacără ori fără flacără şi cu emanaţie de fum, apărut din cauza fenomenului de autoaprindere şi care s-a manifestat pe o suprafaţă de circa 5.000 mp.

Conform Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu, la această dată, activitatea de depozitare pe spaţiul în cauză este sistată, „Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava stabilind obligaţiile de mediu”.

Noi fenomene de autoaprindere a deşeurilor au fost observate şi pe spaţiul de stocare din Fălticeni, acestea fiind favorizate de emanaţiile de gaz metan rezultat din procesul de fermentare a resturilor menajere.

În cele din urmă, în anul 2019, în aval de Mina Isipoaia, a fost poluată apa râului Bistriţa. Astfel, „vina” ar fi aparţinut societăţii comerciale Conversmin Bucureşti, cu punct de lucru la Vatra Dornei, care a intervenit în vederea curăţării canalului de evacuare a apelor de mină, în aval de galeria nr. 740 aparţinând Minei Isipoaia, operaţiune efectuată manual, cu depozitarea nămolului pe malul canalului. Pe durata cercetărilor s-a constatat că intervenţia nu a afectat calitatea apei râului Bistriţa.

În 2019, inspectorii Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu au decis 14 suspendări de activitate, făcând şi trei propuneri de suspendare a actelor de reglementare. Anul trecut, în urma controalelor şi constatărilor făcute, gardienii de mediu au aplicat, pe toate laturile activităţii, 118 avertismente şi 86 de amenzi totalizând 880.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: