Aurel Jescu revine la masa legislativului din reşedinţa de judeţ

> Supleant pe listele PNL, Jescu a mai fost consilier local din partea PRM, în legislatura 2004-2008 > Noul consilier lucrează la ACET Suceava, fiind liderul celui mai mare sindicat din Moldova, cu peste 700 de membri din totalul de 912 angajaţi

Consiliul Local Suceava, întrunit în şedinţa ordinară a lunii februarie, a validat mandatul noului venit la masa de dezbateri Aurel Jescu, supleant pe listele Partidului Naţional Liberal la alegerile din 5 iunie 2016. Comisia de validare a validat mandatul, iar Jescu a depus jurământul de consilier local înaintea deschiderii lucrărilor în plen, astfel încât să aibă şi drept de vot. Potrivit Regulamentului de funcţionare a Consiliului Local, Aurel Jescu a fost cooptat în Comisia „Dezvoltarea mediului de afaceri, turism, tineret şi sport”, alături de Constantin Munteanu (PMP) şi Florin Cristescu (PSD). Proaspătul membru al deliberativului va fi reprezentant al CL în Comisia pentru evaluarea şi asigurarea calităţii a Liceului cu Program Sportiv. Totodată, va face parte şi din consiliile de administraţie de la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi Liceul cu Program Sportiv. Aurel Jescu îl înlocuieşte la masa deliberativului pe Daniel Prorociuc, numit subprefect al judeţului Suceava. Daniel Prorociuc a demisionat din funcţia de consilier local începând cu 22 ianuarie 2020, instalarea lui în fotoliul de adjunct al şefului serviciilor publice ale ministerelor desconcentrate în teritoriu efectuându-se pe 31 ianuarie, în prezenţa lui George Sorescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

În legislatura 2004-2008, Aurel Jescu a mai fost consilier local din partea Partidului România Mare. Vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene Suceava a PRM, în aprilie 2011 Aurel Jescu şi-a dat demisia din formaţiunea politică din care a făcut parte un deceniu şi jumătate. Ulterior, a intrat în Partidul Naţional Liberal. „Am mai colaborat în CL cu dl Jescu. Are o experienţă administrativă foarte bună şi sper ca împreună să ducem lucrurile mai departe” a spus primarul Ion Lungu.

Aurel Jescu s-a prezentat plenului, precizând că lucrează la Secţia „Dispecerat clienţi” a societăţii ACET Suceava, fiind şi liderul celui mai mare sindicat din Moldova, cu peste 700 de membri din totalul de 912 angajaţi. „Sper ca – aşa scurt cum a rămas – să duc cu bine mandatul la capăt” a spus Aurel Jescu, menţionând că lucrează şi „în privat”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: