Doar achiziţia autobuzelor electrice nu rezolvă problema transportului public sucevean

> El crede că Ion Lungu ar trebui să explice de ce a renunţat la transportul electric cu troleibuze

 Candidatul Pro România pentru funcţia de primar al Sucevei, Florin Sinescu, a declarat, miercuri, în conferinţă de presă, că finalizarea licitaţiei pentru achiziţia autobuzelor electrice în municipiul Suceava nu reprezintă soluţia pentru transportul public în comun şi că trebuie o abordare de tip metropolitan pentru a fi eficient şi atractiv.

Fostul prefect a arătat că este un lucru important achiziţia autobuzelor electrice, dar că trebuie foarte multă atenţie, mai ales că este vorba de un producător care este din afara Uniunii Europene.

„Trebuie să avem în vedere că avem nevoie şi de piese de schimb, şi de mentenanţă pentru a putea funcţiona aceste echipamente” a spus Sinescu.

El cred că primarul Ion Lungu trebuie să aibă în vedere ca acea garanţie şi funcţionare a bateriei să fie pentru 10 ani şi că e nevoie şi de asigurarea mentenanţei.

„Să nu ajungem ca pentru o piesă de schimb să stăm cu ele (autobuzele – n.n.) trase pe dreapta şi să aşteptăm vaporul din China” a spus fostul prefect.

El a arătat că încă o problemă majoră o reprezintă staţiile de autobuz, care sunt degradate şi improprii şi a atras atenţia că nu există o hartă cu traseele de autobuz.

„Ion Lungu trebuie să dea un răspuns pentru transportul ecologic pe care l-am avut în municipiul Suceava, transportul cu troleibuze” a spus Sinescu.

El a amintit că acest tip de transport public cu troleibuze a funcţionat din 1985 până în 2007 şi nu au fost oferite explicaţii pentru desfiinţarea lui.

Sinescu a amintit că existau acele linii pe bulevardele principale şi care ajungeau până în zona industrială şi că, dacă erau păstrate până astăzi cu mijloacele noi de transport electric, cu mobilitate mare, se putea ajunge în toate cartierele.

Potrivit acestuia este foarte important ca transportul public să intre în cartiere, în Burdujeni de exemplu, pe străzile mari, pe la instituţiile publice.

Totodată, fostul prefect a arătat că, în viziunea sa, transportul metropolitan este singura soluţie prin care să fie creată o alternativă care să determine folosirea transportului în comun atât de cei din municipiul Suceava, cât şi de cei din localităţile din jurul municipiului. Sinescu apreciază că un transport metropolitan bine gândit va putea să fie eficient şi atractiv. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: