Cătălin Nechifor sugerează conducerii CJ Suceava să profite la maximum de faptul că Aeroportul Bacău va fi închis

Deputatul Pro România de Suceava Cătălin Nechifor a sugerat, vineri, autorităţilor judeţene, să obţină cât mai multe beneficii pentru Aeroportul Suceava în condiţiile în care Aeroportul Bacău va fi închis în cursul lunilor august şi septembrie pentru lucrări de modernizare la pistă, amintind că, în perioada în care aeroportul sucevean a fost închis pentru modernizare, cei din Iaşi şi Bacău au profitat şi că s-au făcut chiar presiuni pentru ca proiectul de modernizare finanţat de UE pentru Suceava să fie transferat la Iaşi.

Nechifor a arătat că este de salutat faptul că Blue Air intenţionează să-şi transfere activitatea pe aeroportul sucevean atât timp cât cel din Bacău este închis, dar că ar trebui ca autorităţile sucevene se încaseze banii înainte sau să facă un contract cu clauze foarte severe, pentru că este cunoscut că Blue Air are litigii financiare cu mai multe aeroporturi din ţară pentru că nu au plătit.

El a spus că, dacă ar fi decident, nu ar accepta ca Blue Air să opereze în această perioadă pe Suceava, ci ar negocia cu o nouă companie aeriană pentru noi rute de la Suceava sau ca Wizz Air să deschidă bază la Suceava.

Nechifor a arătat că Aeroportul Iaşi nu primeşte compania Blue Air şi că este curios ce ar face atunci aceasta, urmând să-şi transfere zborurile pe Sibiu şi Tg. Mureş…

„Asta e viaţa într-o piaţă concurenţială” a spus deputatul.

El consideră că ar trebui chemată „la ordine” şi conducerea Romatsa, care nu şi-a instalat echipamentul nou în noul turn construit la Aeroportul Suceava, care funcţionează cu un radar Tesla vechi şi care nu ar face faţă unui trafic mult mai ridicat decât cel actual.

Nechifor a spus că în această săptămână va merge el, în calitate de deputat, la Romasta, ca să vadă care sunt motivele pentru care nu sunt instalate noile aparate în turnul modern al aeroportului sucevean. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: