Prin Programul naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023

Peste 68.000 de cărţi funciare eliberate gratuit în judeţ

> Anul trecut, au fost întocmite 31.226 de acte de proprietate, cu 16.907 mai multe faţă de anul 2018

În anul 2019, peste 31.000 de cărţi funciare au fost eliberate, gratuit, proprietarilor de terenuri agricole din judeţul Suceava, prin Programul naţional de cadastru şi carte funciară (PNCCF) 2015-2023.

Vasile Mocanu, director executiv al Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OJCPI) Suceava, informează că, până la această dată, prin PNCCF, în judeţul Suceava au fost înscrise gratuit în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară 68.417 de imobile, din 55 de unităţi administrativ-teritoriale Potrivit şefului OJCPI, doar în cursul anului trecut, prin acelaşi program, au fost eliberate 31.226 de acte de proprietate, cu 16.907 mai multe faţă de anul 2018, când au fost înregistrate 14.319 de cărţi funciare.

Vasile Mocanu evidenţiază că în derulare sunt, în diverse etape, lucrări de înregistrare sistematică pentru peste 150.000 de imobile, din 89 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ. Pentru alte 56 de unităţi administrativ-teritoriale este în desfăşurare, până pe 14 februarie a.c., procesul de achiziţie publică pentru lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor. În cazul acestor din urmă lucrări, ANCPI a alocat, în 2019, suma de 7,61 de milioane de lei.

„În anul 2020, ANCPI urmează să finalizeze procedurile de licitaţie pentru servicii de înregistrare sistematică a imobilelor din cele 22 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava, incluse pe lista celor 660 de comune care vor fi cadastrate integral cu fonduri europene, prin proiectul «Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România»” a declarat Vasile Mocanu. Lucrările de cadastru general sunt finanţate din veniturile proprii ale Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin intermediul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI