Bogdan Loghin este deranjat că primarul Nistor Tatar se laudă cu investiţiile realizate şi implementate de el în perioada când era primar interimar

> Inclusiv programul de asfaltare de străzi, pe care eu l-am semnat şi recepţionat, îl trece în dreptul lui, spune fostul primar interimar şi viceprimar

 Fostul primar interimar al municipiului Rădăuţi, Bogdan Loghin, viceprimar din iunie 2016 până în noiembrie 2019, a criticat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, modul în care primarul actual al municipiului, Nistor Tatar, se laudă la televiziuni cu proiectele pe care el le-a realizat şi început încă de când era primar interimar al municipiului.

Bogdan Loghin a amintit că, în perioada în care a fost primar interimar, în primele trei luni a trebuit să lucreze pentru a aduce oraşul „la zi” după situaţia grea în care a fost fără primar şi fără consiliu local.

El crede că o mare parte din susţinerea pe care o are în municipiu, de circa 40%, potrivit unui sondaj de opinie recent, vine şi din perioada în care a activat ca primar interimar şi a menţionat că va aduce aminte opiniei publice ce s-a făcut în acea perioadă scurtă, de 8 luni.

„Nu m-am schimbat nicio clipă din cel ce sunt. Sunt un om ca toată lumea. Spun exact ce gândesc. Încerc să ajut cât mai multă lume. Nu ajut pe cineva doar pentru a-mi întoarce un favor. Sunt chestii normale. Dacă tot am votat pentru «O Românie normală», eu m-am încadrat mai demult, doar că nu mi-am dat seama” a spus Bogdan Loghin.

El a adăugat că, în afara rezultatelor acestui sondaj, a constatat din viaţa de zi cu zi că „lumea este pozitivă” şi imaginea care s-a creat este că abia se aşteaptă alegerile ca să se schimbe ceva, pentru că lucrurile în Primăria Rădăuţi nu funcţionează bine din foarte multe puncte de vedere.

„Îmi pare foarte rău să o spun, dar, din cauza unui grup mic, foarte mic, din Primărie, s-a creat o imagine proastă asupra celorlalţi care chiar îşi fac treaba şi şi-o fac cu demnitate şi corectitudine” a spus Bogdan Loghin.

El a explicat că primarul aplică o veche cutumă, adică înainte de alegeri să arate că se face ceva în oraş.

„Acum, înainte de alegeri, să arătăm că se face şi se drege” a spus Loghin, care a apreciat că oamenii nu pot fi păcăliţi şi că lumea nu mai are răbdare.

Loghin a amintit că în 2016, când a fost în funcţie, în afara proiectului de la statuie a mai promovat şi proiectul de modernizare a esplanadei, unde studiul de fezabilitate este realizat din 2016, şi că la acea dată primarul i-a spus că dacă nu se reuşeşte finanţarea cu fonduri europene se va face de la bugetul local, pentru că exista un excedent foarte mare.

„Tot nu s-a făcut. Să o laşi acum, la urmă, să povesteşti la oameni că tu te-ai întâlnit cu nu ştiu ce consultant, de parcă pe oameni îi interesează că tu te-ai întâlnit cu un consultant şi mai urmează o perioadă de un an şi jumătate de implementare… Lumea nu mai are răbdare. Degeaba îi ceartă la televiziunea la care numai el are acces” a spus Bogdan Loghin.

Fostul primar interimar a mai arătat că, având în vedere şi rezultatele sondajului, lumea îşi aduce aminte cum, în perioada în care a condus Primăria, venea la serviciu la ora 7.30, rezolva mapa şi imediat mergea pe teren, revenea la Primărie pentru soluţionarea altor acte şi revenea în teren.

Loghin a spus că a constatat că actualul primar şi-a asumat între realizări inclusiv ceea ce el a făcut cât a fost primar interimar în perioada 2015 – iulie 2016 şi a arătat că va face publică toată lista cu investiţiile făcute şi gestionate de el, fiind vorba de 22 de investiţii, pentru că a constatat că e nevoie să facă aceste precizări.

Bogdan Loghin a spus că toate străzile care s-au asfaltat s-au făcut pe un program multianual aprobat când era primar interimar.

El a amintit că străzile din municipiu, când a preluat mandatul de primar interimar, erau distruse şi că, în acel scurt timp de 8 luni când a fost primar interimar, a rezolvat problema licitaţiei.

Loghin a spus că el a semnat contractul de reabilitare de străzi şi că tot el a urmărit şi implementarea lui şi a semnat şi recepţia, iar când a venit Curtea de Conturi a fost avizat pentru că a ieşit mai mult asfalt decât trebuia.

El a subliniat că, din punctul de vedere al Curţii de Conturi, singura perioadă care a fost închisă, fără să existe probleme pentru Primăria Municipiului Rădăuţi, este cea în care el a fost primar interimar.

„În rest trebuie de pus foarte multe lucruri la punct, ceea ce arată că nu e chiar în regulă situaţia de acolo” a spus Bogdan Loghin.

Întrebat dacă va candida la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, Bogdan Loghin a spus că va candida doar dacă PNL va dori acest lucru.

„Nu s-a făcut acest anunţ. Probabil că au în lucru sondaje, fac cercetări sociologice. Indiferent dacă voi fi nominalizat, fie nu, eu voi sprijini PNL, pentru că aici am găsit oameni care mi-au fost alături în momentele grele. Atât domnul preşedinte Gheorghe Flutur cât şi domnul deputat Mihalescul, plus organizaţia, dar şi foarte mulţi alţii, mi-au fost alături atunci când mi-a fost greu. De la înălţimea funcţiilor lor să te sune aproape zilnic să-ţi vadă starea de spirit – pentru că atunci nu mai era vorba de politică – şi să-şi arate faţa omenească a lor este impresionant pentru mine şi a contat foarte mult şi nu voi uita niciodată” a spus Bogdan Loghin.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: