Ambasadorul Israelului în vizită la Agerpres

> Ambasadorului i-a fost oferit albumul „Ctitorii sub semnul crucii. Ştefan cel Mare şi Sfânt”

 Ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga, a vizitat săptămâna trecută Agenţia Naţională de Presă, el subliniind în discuţiile avute cu directorul general, Claudia Nicolae, colaborarea excelentă cu Agerpres şi dorinţa continuării acesteia. Diplomatul a menţionat că în Israel trăiesc aproximativ 400.000 de evrei de origine română, „integraţi perfect”. De asemenea, el a vorbit despre importanţa agenţiilor de presă şi despre rolul acestora pentru o informare corectă.

 Ambasadorul Saranga a vizitat şi arhiva fotografică a instituţiei, unde se află 4,5 milioane de fotografii, dintre care aproximativ 300.000 sunt digitalizate. El s-a declarat fascinat de bogata arhivă fotografică a Agerpres şi a fost interesat de procesul de digitalizare, dar şi de vechimea imaginilor.

David Saranga a descoperit aici fotografii cu foşti ambasadori ai Israelului în România, oameni de cultură, politicieni şi a răsfoit buletine de ştiri din anul 1948, cu informaţii relevante pentru România din actualitatea internaţională. Filmele Laika şi rolfilmele, precum şi plăcile foto cu o vechime de aproape 100 de ani l-au impresionat plăcut pe ambasador.

El a apreciat munca depusă de echipa Agerpres pentru păstrarea arhivei, dar şi pentru informaţiile „consistente şi demne de încredere” pe care le transmite.

Directorul general al Agenţiei Naţionale de Presă, Claudia Nicolae, a subliniat că, pentru Agerpres, imparţialitatea şi păstrarea reputaţiei reprezintă principalele puncte de reper. Ea a reamintit că, în cei peste 130 de ani de la înfiinţare, Agenţia Naţională de Presă a fost prezentă la momentele istorice ale României şi a transmis informaţii şi fotografii.

Totodată, directorul general al Agerpres şi-a exprimat speranţa că „etapa dezvoltării tehnologice” în instituţie va fi finalizată cât mai curând, astfel încât arhiva istorică de fotografie şi arhiva de buletine de ştiri să poată fi accesată de oricine este interesat.

Agerpres i-a oferit ambasadorului David Saranga, la finalul vizitei, albumele „Dunărea românescă” şi „Ctitorii sub semnul crucii. Ştefan cel Mare şi Sfânt”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: