S-a urcat beat la volanul unui tractor neînmatriculat

Luni, la puţin timp după ora 19, lucrătorii Secţiei 9 Poliţie Rurală Şcheia au fost sesizaţi prin numărul de urgenţă 112 despre faptul că, pe raza comunei Ciprian Porumbescu, un tractor a intrat în coliziune cu un autoturism parcat. Oamenii legii deplasaţi la locul accidentului l-au identificat pe conducătorul tractorului în persoana unui localnic în vârstă de 64 de ani. Dar  în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit că tractoristul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar vehiculul agricol nu avea ce să caute pe drumurile publice deoarece nu este înmatriculat. Totodată, întrucât avea halenă alcoolică, bărbatul vinovat de cele întâmplate a fost supus de poliţişti verificării cu aparatul etilotest, rezultatul indicând că se urcase la volan cu o concentraţie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal ce urmează a fi soluţionat procedural.

Tot cu dosar penal s-a ales luni, aproape de ora 21, şi un şofer în vârstă de 33 de ani, din judeţul Botoşani. El a fost tras pe dreapta, pentru un control de rutină, de o patrulă din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata, în timp ce se deplasa pe DN 29A, pe raza comunei Zvoriştea. Botoşăneanul avea o puternică halenă alcoolică, astfel că a fost invitat de oamenii legii să sufle în aparatul etilotest. Testarea a indicat că bărbatul pornise la drum cu o concentraţie de 0,93 mg/l alcool pur doar în aerul expirat. Ulterior, şoferul a fost condus la spital, unde, în prezenţa cadrelor medicale, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI