În perioada weekendului

Activitate intensă a jandarmilor suceveni

În perioada 31 ianuarie – 2 februarie activitatea lucrătorilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Suceava a avut un caracter preponderent preventiv, iar misiunile lor au vizat în principal asigurarea măsurilor de ordine publică. În intervalul de timp menţionat, jandarmii au intervenit independent sau în cooperare cu poliţiştii la şase apeluri efectuate prin numărul de urgenţă 112, care au vizat în principal situaţii de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Potrivit informaţiilor furnizate de Compartimentul Informare şi Relaţii Publice din cadrul IJJ Suceava, „jandarmii din cadrul celor şase posturi montane au acţionat zilnic pentru menţinerea unui climat de linişte, respectarea legislaţiei de mediu şi a normelor privind ariile şi rezervaţiile naturale protejate, precum şi pentru informarea şi acordarea de sprijin turiştilor aflaţi pe traseele montane şi prevenirea şi combaterea infracţiunilor”. Din păcate, s-au înregistrat şi situaţii în care s-a impus luarea măsurilor legale, fiind aplicate 42 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproape 8.000 lei. Totodată, au fost constatate cinci infracţiuni, dintre care două pe linia prevenirii şi combaterii produselor accizabile, una privind încălcarea codului silvic şi două în cooperare cu poliţia (loviri şi alte violenţe).

Tăieri ilegale de arbori constatate de jandarmi

Sâmbătă, în jurul orelor prânzului, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, un echipaj de jandarmerie a depistat, pe raza localităţii Voievodeasa, comuna Suceviţa, două persoane care au tăiat ilegal mai mulţi arbori.

Este vorba despre doi bărbaţi având vârsta de 31, respectiv 38 de ani, cu domiciliul în comună, care încă din zorii zilei s-au deplasat cu un atelaj  hipo în zona împădurită unde, folosindu-se de două drujbe şi un topor, au tăiat trei arbori din specia carpen, nemarcaţi de lucrătorii silvici, de pe un teren care nu le aparţine, cu intenţia de a-i încărca în atelajul hipo şi de a-i transporta la domiciliu. Oamenii legii au întocmit actele de sesizare privind săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de material lemnos, care au fost predate Secţiei de Poliţie Marginea pentru continuarea cercetărilor. Cantitatea de material lemnos a fost dată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Punerea în circulaţie de produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată

Duminică dimineaţă, în timpul executării misiunilor specifice, un echipaj al IJJ Suceava a constatat că un bărbat ce se afla în piaţa din comuna Vereşti avea expuse spre vânzare, pe o tarabă, mai multe articole de îmbrăcăminte inscripţionate cu diverse mărci cunoscute. Jandarmii au procedat la legitimarea acestuia, constatând că este vorba despre o persoană domiciliată pe raza municipiului Suceava, în vârstă de 49 de ani. În urma controlului bagajului, au fost descoperite aproape 50 de articole de îmbrăcăminte incripţionate cu diverse mărci cunoscute pentru care nu existau documente justificative.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare privind săvârşirea unei fapte susceptibile a unei infracţiuni privind ,,punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”. Bunurile au fost predate Serviciului Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, pentru continuarea cercetărilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: