Amendă de 15.000 lei aplicată unei societăţi comerciale din Stulpicani

> Operatorul economic a efectuat transport repetat de lemne cu acelaşi aviz de însoţire

 O societate comercială din localitatea Stulpicani, administrată de un localnic de 33 de ani, s-a ales cu o amendă de 15.000 lei pentru infracţiuni silvice.

Sâmbătă seara, poliţiştii au oprit, pe DN 2, un ansamblu rutier, condus de un bărbat de 29 de ani din oraşul Frasin, care transporta material lemnos, respectiv cherestea de esenţă răşinoase.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii au solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, la data de 13.01.2020, în urma verificărilor efectuate, au stabilit că operatorul economic a efectuat două transporturi de material lemnos cu acelaşi mijloc de transport, dar semiremorci diferite, şi folosind acelaşi aviz de însoţire prezentat pentru control de conducătorul auto şi cod online emis de aplicaţia informatică.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională cu amendă în cuantum de 15.000 lei a societăţii şi confiscarea materialului lemnos, respectiv 55,81 mc cherestea de esenţă răşinoase, în valoare de 35.662 lei, ce a fost predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: