Pe 12 decembrie

O delegaţie chineză din Yinchuan vine în Suceava pentru a semna un acord de cooperare

>„Sperăm să putem dezvolta relaţii economice, tot mai multă lume purtând astfel de tratative cu China” arată Ion Lungu

 O delegaţie din municipiul Yinchuan, Regiunea Autonomă Ningxia Hui din Republica Populară Chineză, va fi prezentă în Suceava joi, 12 decembrie, pentru a semna un acord de cooperare cu municipiul reşedinţă de judeţ. Anunţul este făcut de primarul Ion Lungu, care spune că reprezentanţii autorităţilor locale sucevene vor întoarce vizita în anul 2020. „Vine la Suceava o delegaţie din Yinchuan, China. În acest sens, am aprobat un proiect în şedinţa Consiliului Local şi avem şi aprobarea Ministerului de Externe. Vrem să ne înfrăţim, să facem un parteneriat cu această localitate cu aproape două milioane de locuitori” a precizat şeful executivului local. Obiectul acordului îl constituie, în principal, „nevoia de creştere a gradului de inovare pe plan local şi cel regional”. Domeniile de colaborare dintre cele două părţi sunt cele economic şi comercial; învăţământ; al culturii, turismului şi sportului; protecţiei mediului, medical şi al serviciilor edilitare şi, nu în cele din urmă, al administraţiei publice.

„Sperăm să putem dezvolta relaţii economice, tot mai multă lume purtând astfel de tratative cu China” a precizat Ion Lungu.

CL a aprobat încheierea unui acord de înfrăţire şi cu municipiul Karavas, districtul Kyrenia din Republica Cipru. Scopul general al acestuia este acela de contribui la susţinerea dialogului intercultural, „prin cunoaşterea şi valorificarea patrimoniului cultural, la cooperarea în domenii precum educaţie, tehnologie, cultură, turism şi mediu”. „Intenţionăm să promovăm, împreună, destinaţiile turistice” a explicat Ion Lungu.

Municipiul Suceava a colaborat cu mai multe autorităţi ale administraţiei publice locale din străinătate, printre care Harisburg din SUA, Aalborg din Danemarca, Liverpool din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Avignon din Franţa, precum şi cu Napoli şi Potenza din Italia. În prezent, municipiul Suceava este înfrăţit cu oraşele Sosnoviec din Polonia, Cernăuţi din Ucraina, Laval din Franţa, Soroca din Moldova şi Betleem din Cisiordania, Palestina.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: