Ambulatoriul Secţiei de Boli Infecţioase a SJU Suceava a fost inaugurat după modernizare

> Gheorghe Flutur: Spitalul vechi a devenit spitalul nou

Ambulatoriul Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, investiţie de peste un milion de euro, a fost inaugurat, miercuri, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Flutur a spus că vechiul ambulatoriu era necorespunzător şi că a fost necesară această investiţie în clădirea care a fost construită în 1893.

El a explicat că primăvara şi toamna infiltraţiile puneau probleme mari.

Preşedintele Flutur a spus că fondurile au fost alocate din bugetul CJ Suceava şi al SJU Suceava, fiind reamenajat demisolul clădirii pe o suprafaţă de peste 1000 mp.

Şeful Secţiei Boli Infecţioase, dr. Monica Terteliu, a prezentat noul ambulatoriu, subliniind că are circuite separate pentru adulţi şi copii şi că foarte importantă este montarea unui lift, care era necesar pentru pacienţi.

În zona pentru copii sunt două săli pentru internare de zi, supranumite „sălile fluturaşilor”, unde se montează branulele, iar sala asistentului medical, unde se prepară perfuziile, fiind „locul de magie”; dar sunt şi săli de izolare, consultaţii, de tratament, sală pentru ecograf, centru antirabic, spaţiu pentru logistică şi un departament pentru pacienţii HIV/SIDA.

Preşedintele Flutur a constatat că, după această modernizare, „spitalul vechi a devenit spitalul nou”. (N.B.)

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: