Intervenţiile Poliţiei Locale Suceava sunt înregistrate audio/video

> Viceprimarul Lucian Harşovschi: Zilnic căutăm soluţii pentru îmbunătăţirea siguranţei sucevenilor şi schimbarea atitudinii poliţiştilor faţă de contribuabili

Intervenţiile Poliţiei Locale Suceava sunt înregistrate audio/video, poliţiştii locali fiind echipaţi cu aparatură body-cam ce înregistrează modul lor de operare, a anunţat viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi.

Viceprimarul a arătat că, de-a lungul timpului, a postat diferite filmuleţe „cu scopul de a informa şi totodată de a descuraja pe alţii”, arătând că în municipiul Suceava sistemul de supraveghere video facilitează identificarea şi sancţionarea celor care vandalizează, fură sau comit alte acte antisociale.

„Chiar dacă uneori poliţia locală este blamată, din comentariile pertinente ale sucevenilor rezultă că încrederea în poliţia locală trebuie să crească şi că au aşteptări din ce în ce mai mari de la colegii mei” a menţionat viceprimarul.

El a subliniat că autorităţile locale sucevene caută zilnic soluţii pentru îmbunătăţirea siguranţei sucevenilor şi schimbarea atitudinii poliţiştilor faţă de contribuabili.

„De aceea, mai nou, poliţiştii locali sunt echipaţi cu camere video/audio (body-cam) care înregistrează modul lor de operare şi reprezintă mijloace eficiente de descurajare a săvârşirii unor fapte ilegale, ca urmare a conştientizării faptului că intervenţiile şi acţiunile poliţiştilor sunt înregistrate” a arătat Lucian Harşovschi.

El crede că atât poliţiştii locali, dar şi sucevenii vor fi mult mai atenţi ştiind că sunt înregistraţi audio/video.

Viceprimarul a mai arătat că şi sistemul de supraveghere video al primăriei se extinde constant, notând că rolul principal al acestuia este de prevenţie. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: