CAS Suceava a încheiat noile contracte pentru servicii medico-farmaceutice

> Au fost înregistraţi încă 25 de noi furnizori, dintre care opt de dispozitive medicale şi şapte de asistenţă medicală dentară > Claudiu Cobuz: Sistemul asigurărilor sociale de sănătate reprezintă principala cale de acces a cetăţenilor către servicii medicale

CAS Suceava a anunţat, vineri, că a desfăşurat în luna iulie procesul de contractare a serviciilor medico-farmaceutice pe toate domeniile de asistenţă medicală. În vederea încheierii actelor adiţionale/contractelor pentru acest an, furnizorii au transmis la CAS Suceava, în perioada 4-8 iulie, cererile lor, însoţite de documentele necesare.

Au fost respinse iniţial la contractare nouă dosare, respectiv un furnizor de îngrijiri medicale la domiciliu, trei farmacii şi cinci furnizori de servicii medicale paraclinice. Comisia de soluţionare a contestaţiilor a admis opt contestaţii, motivând că au fost înlăturate cauzele care au condus la respingerea dosarelor de comisia de contractare, fiind respins dosarul de contractare al unui furnizor de îngrijiri medicale la domiciliu.

CAS Suceava arată că numărul actelor adiţionale/contractelor valabile începând cu 1 august 2019, comparativ cu situaţia actelor adiţionale aflate în derulare la data de 31.07.2019, pe fiecare tip de asistenţă medicală, este următorul: > medicină primară – 273 (fără furnizori noi); > ambulatoriu de specialitate clinic – 112 (dintre care trei furnizori noi); > ambulatoriu de specialitate paraclinic – 29 (dintre care trei furnizori noi); > ambulatoriu de specialitate de recuperare – zece (fără furnizori noi); > asistenţă medicală dentară – 57 (dintre care şapte furnizori noi); > îngrijiri la domiciliu – trei (dintre care un furnizor nou); asistenţă medicală spitalicească – 16 (dintre care un furnizor nou); > furnizori de medicamente (farmacii) – 136 (dintre care doi furnizori noi); > furnizori de dispozitive medicale – 67 (dintre care opt furnizori noi); > furnizori transport sanitar neasistat – doi (fără furnizori noi).

Pe parcursul derulării procesului de contractare au avut loc şedinţele celor trei comisii mixte, la care au participat reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Colegiului Judeţean al Medicilor, Asociaţiei Profesionale a Medicilor de Familie Suceava, Patronatului Judeţean al Medicilor de Familie, Patronatului medicilor de specialitate din specialităţile clinice, Organizaţiei sindicale a medicilor de specialitate şi Consiliului Judeţean Suceava.

De asemenea, au avut loc negocieri cu reprezentanţii spitalelor din judeţ în vederea stabilirii sumelor de contract pentru anul 2019 pentru spitalizare continuă, de zi şi cronici.

„În condiţiile în care CAS Suceava a încheiat 25 de contracte noi şi bugetul alocat anului 2019 este în valoare de 479.913.760 lei, cu 19,66% mai mare faţă de bugetul alocat la contractare pentru anul 2018, putem afirma că sistemul asigurărilor sociale de sănătate reprezintă principala cale de acces a cetăţenilor către servicii medicale” a declarat Claudiu Cobuz, preşedinte-director general al CAS Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: