Diplomă şi placheta de onoare MAI pentru un poliţist de frontieră sucevean

Un poliţist de frontieră sucevean are toate motivele să fie invidiat de colegii lui. Subcomisar de poliţie Cristian Bostă, lucrător în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, este unul dintre cei 40 de angajaţi din structurile MAI care a intrat în posesia diplomei şi plachetei de onoare, distincţii înmânate de ministrul demisionar Carmen Dan, în ultima ei zi la conducerea Internelor. Activitatea de premiere s-a derulat cu ocazia datei de 16 iulie 2019, când s-a sărbătorit, pentru al doilea an consecutive, Ziua Ministerului Afacerilor Interne printr-o festivitate menită să pună în valoare şi să recompenseze faptele de eroism ale poliţiştilor, pompierilor, jandarmilor, poliţiştilor de frontieră şi piloţilor salvatori. În cadrul ceremonialului organizat la sediul instituţiei, ministrul Carmen Dan a acordat cele mai importante distincţii ale MAI pentru profesionalismul şi devotamentul cu care angajaţii şi-au îndeplinit atribuţiile şi pentru faptul că prin acţiunile lor au salvat vieţi omeneşti sau au prevenit producerea unor situaţii cu urmări grave şi foarte grave. În acest an, peste 40 de agenţi de poliţie/subofiţeri şi ofiţeri din cadrul Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Aviaţiei şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au primit emblema de onoare a ministerului. De asemenea, Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din Poliţia Română i-a fost acordată Placheta de onoare pentru prinderea bărbatului care a ucis un poliţist din judeţul Timiş, în luna iunie.

Printre cei distinşi s-a numărat şi subcomisar de poliţie Cristian Bostă, din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava. În vârstă de 32 de ani, el lucrează în cadrul STPF Suceava – Compartimentul Sprijin Operativ. În perioada iunie 2018 – iunie 2019, în urma acţiunilor şi misiunilor desfăşurate, poliţistul de frontieră sucevean a participat la constatarea a 24 fapte penale, din care 18 de contrabandă, fiind ridicate în vederea confiscării 185.360 pachete cu ţigări provenite din activităţi de contrabandă, în valoare de aproape 2,2 milione lei şi 11 autoturisme în valoare de 100.000 lei. Totodată, ofiţerul a reuşit capturarea celor mai mari cantităţi de ţigări de la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava. Decretată prin Ordin al ministrului nr. 78/2018, Ziua Ministerului Afacerilor Interne s-a sărbătorit pentru prima dată anul trecut, când 29 de angajaţi din structuri operative ale inspectoratelor generale ale MAI au primit emblema şi placheta de onoare a ministerului, pentru participarea la misiuni de salvare de vieţi. „Ultima mea zi la MAI am petrecut-o aşa cum mi-am dorit mereu: alături de oameni! M-am simţit ca într-o familie, sentiment care consider că defineşte cu adevărat acest minister” a scris Carmen Dan într-un mesaj postat pe reţelele de socializare adăugând că: „Pentru faptele lor le-am acordat cele mai importante distincţii ale MAI: emblema de onoare şi placheta de onoare. Şi am mai avut grijă să le fie acordat, acolo unde a fost nevoie, chiar din rezerva ministrului, şi un spor la salariu. Merită din plin! M-am bucurat că am avut şansa să-i cunosc pe aceşti oameni minunaţi la care mă voi gândi mereu cu drag!”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: