Transport ilegal de lemn, în valoare de 30.000 lei, confiscat de poliţişti

> Transportul a fost dibuit în timpul unei acţiuni derulate pe linie silvică

La finele săptămânii trecute lucrătorii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei au oprit pentru control, pe DN 2E, pe raza comunei Vadu Moldovei, un ansamblu rutier condus de un bărbat în vârstă de 47 de ani, din comuna Izvoarele Sucevei, care transporta material lemnos în baza unui aviz de însoţire emis de o societate cu sediul în comuna Pojorâta. Omul se afla la al doilea transport cu acelaşi aviz de însoţire a mărfii, camionul fiind încărcat cu aproape 46 mc de cherestea răşinoase. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii emitente a actelor prezentate de şofer şi confiscarea materialului lemnos, în valoare de aproape 30.000 lei, care a fost predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.

De altfel, pe parcursul întregii săptămâni trecute, poliţiştii din cadrul IPJ Suceava sub coordonarea Serviciului Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au acţionat în sistem integrat pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos. Datele oficiale arată că au fost efectuate 39 de controale, fiind constatate două infracţiuni şi aplicate 68 de sancţiuni contravenţionale. Totodată, oamenii legii au mai dispus confiscarea cantităţii de 60 mc de material lemnos.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: