Ieri, la Strasbourg, în Parlamentul European

Discurs al premierului despre integrarea României în Schengen şi încheierea MCV

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, ieri, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, că România trebuie să se integreze pe deplin în Spaţiul Schengen, iar prin exercitarea Preşedinţiei Consiliului UE ţara noastră a arătat legitimitatea dorinţei de a încheia MCV.

„Ne-am asumat că vom acţiona în sensul consolidării proiectului european şi pe parcursul celor şase luni ale mandatului nostru am demonstrat că proeuropenismul trebuie alimentat prin acţiune constantă. M-am implicat personal şi cu toată dăruirea în buna desfăşurare a acestei preşedinţii şi dintr-o motivaţie personală, determinată de ataşamentul profund faţă de idealul proiectului european. Fac parte din generaţia care s-a maturizat cu această aspiraţie la deplinătatea integrării europene şi a recunoaşterii acesteia pentru România” a declarat Viorica Dăncilă, ieri, în plenul PE

Şeful Executivului României a adăugat că proiectul european nu trebuie să fie unul al unei Europe cu mai multe viteze şi nici a cercurilor concentrice.

Ea a mai spus că România va avea o abordare pragmatică în promovarea principiilor Declaraţiei de la Sibiu; potrivit premierului, prin performanţele la Preşedinţia Consiliului UE, România a dovedit că dorinţa de ridicare a MCV este legitimă. „…Prin exercitarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, România a confirmat statutul de stat membru cu drepturi depline, ceea ce ne arată legitimitatea aspiraţiei noastre de încheiere a MCV. Cred în continuare cu tărie că viitorul nostru, al tuturor, nu poate fi imaginat altfel decât în cadrul unei Europe mai puternice şi mai coezive în beneficiul căreia am lucrat cu entuziasm, încredere şi profesionalism în ultimele 6 luni” a explicat Dăncilă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: