Atletism, Campionatul Balcanic pentru juniori II

Aur pentru suceveanca Mădălina Sârbu în proba de 1.500 de metri

Atleta legitimată la Clubul Sportiv Municipal Suceava şi Clubul Sportiv Municipal Rarăul din Câmpulung Moldovenesc, Mădălina Sîrbu, pregătită de antrenoarea Erzilia Ţâmpău, a reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Campionatul Balcanic de Atletism pentru juniori II, competiţie care a avut loc în Turcia, la Istanbul, la finele săptămânii trecute, şi a ajuns la cea de-a 17-a ediţie.

În concursul ce a adunat la start 253 de sportivi din 16 ţări, câmpulungeanca Mădălina Sîrbu a luat startul în cursa de 3.000 de metri pe o ploaie torenţială şi a condus plutonul până la 1.500 de metri, în următorii 500 a stat în pluton şi mai apoi a trecut din nou în frunte până la final, câştigând astfel medalia de aur cu timpul de 9:59,33. Aceasta este a treia balcaniadă la care Mădălina participă în acest an, după cea de sală la juniori II şi cea de juniori I în aer liber de la Cluj, la care a câştigat argintul la 5.000 de metri.

„Mădălina a reuşit să câştige aurul într-o cursă în care a plouat torenţial, dar în aceste condiţii timpul este unul foarte bun. A avut un sezon foarte încărcat până acum, în care a reuşit şi mai multe medalii naţionale la tineret, juniori I şi II. Este o sportivă de perspectivă, ce face atletism de vreo 3 ani şi ceva, cu care sper să ajungem la marea performanţă. Mulţumim celor care sunt alături de noi şi ne ajută să ne pregătim, domnului primar Mihăiţă Negură şi consilierilor locali din Câmpulung Moldovenesc, care ne-au renovat baza sportivă şi ne-au creat condiţii de pregătire, clubului CSM Suceava”, a declarat antrenoarea Erzilia Ţâmpău, care în aceste zile se află în cantonament la Snagov cu alte două sportive, Maria Talida Sfarghiu şi Antonia Bodnariuc, cu care, în perioada 21-27 iulie, va participa în Azerbaidjan, la Festivalul Olimpic al Tineretului European, în probele de 1.500, respectiv 800 de metri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: