Actriţa Kim Basinger s-a alăturat protestului desfăşurat la Seul împotriva consumului de carne de câine

Vedeta de la Hollywood Kim Basinger, alături de alţi circa 100 de activişti pentru drepturile animalelor, s-au reunit, recent, în faţa Adunării Naţionale din Coreea de Sud pentru a protesta împotriva consumului de carne de câine, potrivit DPA. Organizatorul acţiunii de protest, asociaţia Coexistence of Animal Rights on Earth (CARE), a ales pentru acest demers ziua de 12 iulie, întrucât este considerată una dintre cele mai călduroase trei zile, potrivit calendarului tradiţional coreean. În această zi, mulţi coreeni consumă carne de câine şi supă de pui, convinşi că aceste preparate îi vor ajuta să facă faţă mai bine căldurii. Alte două zile considerate foarte călduroase din an sunt 22 iulie şi 11 august.Este o tradiţie, dar încalcă drepturile animalelor”, a spus actriţa, cunoscută din pelicule precum „Batman” (1989) şi „LA Confidential” (1997), într-un interviu acordat publicaţiei Chosun Ilbo.

Membrii asociaţiei care promovează consumul de carne de câine a organizat o contrademonstraţie într-o zonă apropiată. Mai mulţi câini crescuţi special pentru consum, dar salvaţi din astfel de crescătorii, au fost aduşi la protest.

Activiştii pentru drepturile animalelor încearcă de ani buni să obţină interzicerea prin lege a consumului de carne de câine, obicei care a devenit din ce în ce mai nepopular, în special în rândul tinerilor sud-coreeni, a precizat asociaţia care a organizat protestul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: