Profesori de limba română din Republica Moldova vor veni la cursuri de perfecţionare în România

 Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituţie aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, va derula proiectul „Cursuri de perfecţionare a cadrelor didactice care predau limba română, sau în limba română, în Republica Moldova, în special în UTA Găgăuzia”, la Paşcani, în perioada 13-18 iulie a.c. Proiectul se va desfăşura în parteneriat cu Episcopia Basarabiei de Sud şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi.

Stagiul de perfecţionare se va desfăşura pe parcursul a 6 zile, având două teme majore: „Metodica predării limbii române” şi „Psihopedagogie şcolară”. Cursurile vor fi predate de profesori metodişti de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi. La cursuri vor participa 20 de profesori care predau limba română în Republica Moldova. Profesorii din Comrat şi Vulcăneşti vor învăţa cum să crească atractivitatea şi calitatea actului educaţional în limba română, ulterior vizitând diferite obiective turistice din Paşcani (Protoieria Paşcani, Primăria Paşcani, Clubul Copiilor din Paşcani) şi Iaşi (UAIC din Iaşi – Sala Paşilor pierduţi, Palatul Culturii, Biblioteca Centrală Universitară, Casa Pogor, Palatul Unirii), dar şi mănăstirile Neamţ şi Secu sau Palatul „Al.I. Cuza” Ruginoasa.

Acţiunea îşi propune promovarea şi susţinerea învăţării în limba română, precum şi creşterea calităţii şi atractivităţii actului educaţional în limba română, în special în zonele în care ponderea românilor în populaţia localităţilor respective este mică sau foarte mică, în special în UTA Găgăuzia, Republica Moldova.

Proiectul se încadrează în Programul de Educaţie „Apostol Mărgărit”, din Planul de activităţi al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni pentru anul 2019, aprobat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: